Fonduri europene nerambursabile pentru irigaţii

sistem de irigatii
sistem de irigatii

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) pune la dispoziția fermierilor 25,5 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de irigaţii şi lucrări de îmbunătăţiri funciare, în perioada 3-28 septembrie.

Fondurile sunt alocate pentru investiţii în modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigaţii, pentru staţii de pompare sau de contorizare, precum și pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare care să asigure funcţionarea optimă a sistemelor de irigaţii.

Plafonul maxim acceptat pentru un proiect finanţat prin Măsura 125 este de 1 milion de euro și acoperă 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţiile de utilitate publică ce deservesc întreaga comunitate. Cel minim este de 5.000 de euroși reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului.

Vezi și: EXPORTĂM APĂ ÎN TIMP CE NE MOR CULTURILE

Investiţiile de utilitate publică ce deservesc doar o parte din comunitate vor primi 75% din totalul cheltuielilor eligibile, adică până la suma de 750.000 de euro nerambursabilă pentru un proiect.

Până în prezent, pentru Măsura 125 „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii", APDRP a selectat pentru finanțare 465 de cereri de finanţare, prin care s-au solicitat aproximativ 500 milioane euro aferente. Dintre acestea, 48 de proiecte, cu o valoare de peste 60 milioane de euro, prevăd investiţii în infrastructura de irigaţii.

MĂRTURII DIN CÂMPIA BĂRĂGANULUI. OAMENII NU BEAU APĂ, CI IAU ȘI ULTIMUL MILILITRU PENTRU A-L DA ANIMALELOR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel