Urmărește emisiunea live


Fobia de Crăciun există! "Simt transpirație rece și este îngrozitor, palmele îmi devin foarte umede"

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Știai că există fobia de Crăciun?

Pentru o familie din comitatul Kent, în sud-estul Angliei, sărbătorile de iarnă nu sunt motiv de bucurie ci... de spaimă, din cauza fobiei neobișnuite a tatălui. Teama bărbatului de a decora casa de Crăciun face ca sezonul sărbătorilor să se transforme în momente tensionate pentru toată familia.

De când era mic, Garry Hollidge suferea de o fobie față de „bărbatul îmbrăcat în roșu” și această sperietură de sezon a făcut ravagii în viața lui. După ce l-a văzut pe Moș Crăciun, bărbatul de 57 de ani spune că suferă de dificultăți de respirație și transpirații reci și recunoaște că anxietatea lui „crește vertiginos” pe măsură ce se apropie lunile de iarnă, scrie cotidianul britanic The Mirror.

„Micile figurine ciudate care dansează sunt cele care mă sperie, deoarece sunt într-adevăr înfiorătoare și felul în care se mișcă este oribil – nu pot suporta. De îndată ce micuțul Moș Crăciun începe să se zgâlțâie, simt transpirație rece și este îngrozitor, deoarece palmele îmi devin foarte umede”, a declarat Hollidge.

Lucrurile s-au înrăutățit atunci când a primit în dar un Moș Crăciun

Văzând fobiile cu care se confruntă în copilărie, părinții lui Garry i-au cumpărat un Moș Crăciun în încercarea de a-l ajuta să-și învingă frica, dar acest lucru nu a făcut decât să înrăutățească lucrurile.

„Îmi închipui că au crezut că este amuzant și că m-ar ajuta să-mi trec peste frică, dar a înrăutățit lucrurile de zece ori pe măsură ce au trecut anii”, a spus englezul cu frică de Crăciun.

Mai mult, fobia de care suferă l-a împiedicat să meargă de sărbători la cumpărături, fiindcă magazinele expuneau decorațiuni peste tot, și l-a oprit să meargă în vizite la prieteni și să participe la jocurile de sezon, cum ar fi Secret Santa.

„A fost o perioadă dificilă la școală, deoarece prietenii mei îmi cereau în mod constant să îi vizitez acasă, iar mamele lor mă invitau la cină. Mai întâi trebuia să aflu dacă au un Moș Crăciun care dansează în casă și, dacă ar avea, inventam orice scuză să nu intru și aranjam doar să îi văd afară”, a mai spus Garry

În prezent englezul încearcă să își depășească fobia, dar nu prin metoda părinților săi, ci prin adaptare progresivă. Până atunci, este recunoscător pentru sprijinul din partea familiei sale actuale, care îl înțelege și îl ajută.

„Cred că familia mea înțelege că Moș Crăciun cel mare este binevenit, dar există o interdicție pentru cei mici care dansează și va exista întotdeauna,” a mai spus englezul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel