Florin Zamfirescu, față în față cu protestatarii la UNATC. "M-am lămurit cine ești"

Zeci de studenți s-au strâns, vineri, în curtea Universității Naționale de Artă Teatrală pentru a protesta în semn de solidaritate față de lectorul Andrei Rus, căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă la această instituţie.

Florin Zamfirescu a mers astăzi la UNATC și s-a întâlnit cu studenții care aveau pancarte cu fel de fel de mesaje. El a încercat să discute cu mai mulți protestatari, dar și cu lectorul Andrei Rus, acesta din urmă nefiind de găsit.

Ulterior, marele actor a relatat, pe pagina sa de Facebook, ce s-a întâmplat vineri la UNATC. Florin Zamfirescu, printr-un mesaj public, i s-a adresat - înante de toate - lui Andrei Rus.

"Andrei,

Am fost azi la școală. Am găsit miting in curte. Am intrat, te-am căutat, am discutat cu cine s-a nimerit. Au urlat, au vociferat, s-au purtat ca în junglă... De dragul tău. Ți-au făcut un mare deserviciu. Nu te vei putea desolidariza de ce ai provocat. Încercam sa dirijez discuțiile înspre revenirea la verdictul comisiei de etică.

Nu mai vreau asta. Desigur nu eu hotărăsc, dar când au venit si jandarmii, m-am lămurit cine ești si ce ești în stare să provoci, fără responsabilitate. Cu lașitate chiar. Și cu ură. Îi provoci pe alții și te ascunzi. Îmi e mila de părinții tăi! Și eu sunt părinte, chiar bunic și știu ce vorbesc. Să-ți fie de bine! Eu ramân în scenă, iar tu vei face cronici. Dar nu te mai cred...", a transmis îndrăgitul actor.

VEZI ȘI: UNATC, demisii. Laurențiu Damian: Mi-am dat demisia de onoare

"Revista Film Menu NU este în pericol!"

Conflictul la nivelul UNATC a izbucnit în martie 2015, când redacţia revistei Film Menu, coordonată de criticul de film Andrei Rus, proiect iniţiat şi sprijinit de UNATC şi realizat în proporţie de 90% de studenţi ai facultăţii de film din cadrul universităţii, publica o scrisoare deschisă adresată rectorului Universităţii, Adrian Titieni, în care susţinea că, "în luna iulie a anului 2014, consiliul de administraţie al UNATC a hotărât, în absenţa decanului Facultăţii de Film, înjumătăţirea bugetului şi a tirajului revistei Film Menu, fără niciun fel de justificări".

Pe de altă parte, pe 17 martie, conducerea UNATC a precizat că "revista Film Menu NU este în pericol!", adăugând că "niciodată nu s-a pus problema desfiinţării acestei reviste". De asemenea, conducerea UNATC a spus că aşteaptă "scuze public, erori se pot produce oricând şi de către oricine". "Un lucru este cert: nici rectorul Adrian Titieni, nici conducerea universităţii nu au pus vreodată în discuţie suprimarea revistei sub orice formă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel