Florin Roman, plângere penală după ce a fost îmbrâncit la Parlament

Facebook Florin Roman
Facebook Florin Roman

Deputatul liberal Florin Roman anunţă că va depune plângere penală împotriva celor care l-au îndepărtat de pe scaunul de preşedinte de şedinţă în Parlament. 

"Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxică USR-AUR, care în timpul şedinţei plenului reunit, m-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional!

Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputaţilor!

Ultimele două şedinţe de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședință!", a scris Florin Roman pe Facebook. 

VEZI LIVE din Parlament - se citeşte moţiunea de cenzură. Scandal în plen. Cîţu, criticat dur în moţiune

Se cere demisia Ancăi Dragu

"Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru ca a comis un nou abuz constituțional!Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!", a punctat Roman. 

Anca Dragu a reacţionat 

"În mod evident, președintele trebuie să conducă această ședință. Eu eram președinte, deci domnul vicepreședinte nu putea conduce această ședință. Deci eu!

Chiar nu m-am așteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii! Este ceva de neimaginat să se întâmple în Parlament. Dacă ați observat, dumnealui se ținea de microfon, efectiv! Au venit chestorii, au venit colegii, nu mă așteptam să vedem așa ceva.

Care este miza?", a declarat Anca Dragu, după citirea moțiunii de cenzură și după gestul făcut de Florin Roman. 

În contextul în care Anca Dragu este amenințată și i se cere demisia din funcția de președinte al Senatului, aceasta a completat: "Sigur, nu are decât să amenințe cu cea vrea dumnealui! Este liber să facă ce amenințări dorește, dar îi aduc aminte domnului Roman că există și un cod penal în România, ce să zic?!"

George Simion anunţă plângere penală împotriva lui Roman 

"Domnul Roman o să aibă plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. Nu era normal să intervină chestorul Camerei Deputaţilor să-l îndepărteze de pe acel scaun, pentru că el trebuia să cedeze microfonul. Nu ne-am uitat pe pantalonii lui dacă avea lipici. (...) Am cerut preşedinţilor celor două Camere să întrunească plenul reunit marţi, este un prerogativ al lor, trebuie să respecte Constituţia. Această moţiune de cenzură trebuie votată la trei zile după ce a fost citită", a declarat Simion, la Parlament, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel