EXCLUSIV  Florin Cîțu, solicitare către liberali, în fața avalanșei de informații ”pe surse”. ”Să nu ne mire!”. Acuzații de sabotaj

foto Facebook Florin Cîțu
foto Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu ar fi insistat cu un apel către liderii liberali, arată sursele DCNews. 

”Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun că trebuie să negociem de pe poziții de forță. Dacă vom ceda ca până acum, să nu ne mire că vom avea rezultate proaste” a declarat Florin Cîțu, conform surselor DCNews, în ședința PNL. 
  
”Ce vă rog: este o avalanșă de informatii pe surse, când aveți cel mai mic semn de intrebare, întrebați pe unul din membriii echipei de negociere. Trebuie să negociem de pe poziții de forță. Nu sunt probleme în echipa de negociere, aceste informații pe surse apar ca să saboteze negocierile” a continuat acesta. 

Succes în negocierile cu PSD

Conform unor surse politice, liberalii au înregistrat, vineri, un succes important, impunându-se în negocierile cu PSD. Liberalii au obținut majorarea ponderii investițiilor în PIB de la 5,6% la 7%. De asemenea, s-a renunțat la introducerea unor taxe noi.

Săptămâna viitoare, joi, cele două partide vor să se dea votul în Parlament pentru învestirea noului Guvern PNL-PSD-UDMR, cu susţinerea minorităţior, consultările de la Cotroceni urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare.

În weekend, PSD pregăteşte o şedinţă a Consiliului Naţional, pentru validarea programului de guvernare şi a structurii Guvernului, în timp ce PNL se va reuni în Biroul Politic Naţional, cel mai probabil luni după-amiază. 

Iohannis: România să fie guvernată de un Executiv puternic, susținut de o majoritate solidă

”Am convocat luni, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pentru a încheia această criză politică, iar țara să fie guvernată de un Executiv puternic, susținut de o majoritate solidă”, a transmis, vineri după-amiază, pe contul de Facebook, președintele Klaus Iohannis.

”În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, anunțase Administrația Prezidențială.

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel