Florin Cîţu: În România, cele mai ieftine alimente din UE

Facebook Florin Citu
Facebook Florin Citu

Premierul Florin Cîţu anunţă că preţurile alimentelor din România sunt cele mai mici din Uniunea Europeană. 

"EUROSTAT confirmă - în România sunt cele mai IEFTINE alimente din UE! #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. Așa mai omorâm un fake news despre "explozia" prețurilor", a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

Bunăstarea românilor, în creştere

În 2020, bunăstarea financiară a românilor a crescut cu 9% faţă de 2019, calculată la o monedă constantă, o creştere mai rapidă decât cea a Europei de Vest de 4%, dar mai lentă decât cea a Europei de Est de 12%, care include şi ţările baltice şi Rusia, conform unui raport Boston Consulting Group.

Conform raportului Global Wealth Report, alocarea activelor româneşti este caracterizată de o creştere puternică a asigurărilor de viaţă şi a pensiilor, iar ponderea acţiunilor este mult mai mică decât la nivel global sau în alte părţi ale Europei de Est. Ponderea numera­rului şi a depozitelor este cu mult sub media est-europeană, dar se menţine la media globală, ceea ce reflectă o piaţă de economii puţin mai avansată decât a vecinilor României din estul Europei, după cum a declarat Pais.

În ceea ce priveşte România, BCG prognozează că segmentele de avere financiară vor rămâne stabile în următorii cinci ani, cu o creştere lentă a celui mai bogat segment şi o scădere foarte lentă a celui cu o avere sub 250.000 de dolari.

„În România, concentrarea bunăstării arată o societate mai puţin polarizată decât în alte părţi ale Europei de Est. Un puternic segment de oameni, care deţine mai puţin de 250.000 de dolari, reprezintă 58% din averea financiară totală. În acelaşi timp, ponderea celor cu o valoare netă de peste 100 milioane de dolari este mai mare decât la nivel global: 16% faţă de 13%, dar această rată este doar jumătate din media de 32% din Europa de Est“, a declarat Nimrod Pais, director general şi partener în cadrul BCG, conform Mediafax.

Bogdan Chirieac: Nu înţeleg de ce 

"Nu înţeleg de ce e cazul să denatureze adevărul - ca să vorbim politicos - de această manieră. Orice gospodină ştie că la piaţă s-au scumpit toate cu vreo 30%, aşa simte omul. De ce să îi spui că ţi-a crescut puterea de cumpărare? Ţi-a crescut salariu, s-au micşorat preţurile? Cum să-ţi crească puterea de cumpărare?", a declarat Bogdan Chirieac pe 13 iunie.

VEZI Chirieac, după ce Cîţu a spus că a crescut puterea de cumpărare a românilor: Cum poţi să denaturezi aşa adevărul? Orice gospodină vede

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel