Chirieac, după ce Cîţu a spus că a crescut puterea de cumpărare a românilor: Cum poţi să denaturezi aşa adevărul? Orice gospodină vede

Florin Cîțu / Foto gov.ro
Florin Cîțu / Foto gov.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat anunţul plin de optimism făcut de către premierul Florin Cîţu, cel care le-a spus, ieri, oamenilor, printr-un mesaj pe Facebook, că a crescut "puternic" puterea de cumpărare a românilor.

"Ai pe cineva numit Florin Cîţu premier. Şi pe acest Florin Cîţu vor să-l facă - şi-l vor face - şi preşedinte PNL. Totuşi, nu poţi să minţi în faţă în felul ăsta. Nu înţeleg, că nu are alegeri. În Partidul Naţional Liberal dânsul va fi ales, liderii PNL sunt de partea lui - dar nu pe ei mă bazez, ci pe preşedintele Iohannis care, vorba ceea, i-a pus mâna pe umăr - deci nu se pune nicio problemă; zbaterile domnului Orban la un moment dat devin patetice.

Deci nu are o campanie populară ca să îl creadă lumea şi să-l voteze. Acolo votează membrii PNL, nu poporul muncitor. Poporul muncitor a votat, gata, asta e. Deci nu înţeleg de ce e cazul să denatureze adevărul - ca să vorbim politicos - de această manieră. Orice gospodină ştie că la piaţă s-au scumpit toate cu vreo 30%, aşa simte omul. De ce să îi spui că ţi-a crescut puterea de cumpărare? Ţi-a crescut salariu, s-au micşorat preţurile? Cum să-ţi crească puterea de cumpărare?", a afirmat, duminică seara, la România TV, în emisiunea moderată de Lili Ruse, Bogdan Chirieac. 

Ce a declarat Cîţu

"INS a anunțat ieri:

'Aprilie 2021 comparativ cu Aprilie 2020 Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.' Așa arată o revenire în forță a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani.

Dar și mai important INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%.

'Câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum Indicele câştigului salarial real a fost 108,4% pentru luna aprilie 2021 față de aceeaşi perioadă a anului precedent.'

Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri. Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toți românii. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede.

Reformă in toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început", transmite premierul Florin Cîţu într-un mesaj publicat, sâmbătă dimineaţa, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel