Filantropul care a donat 8 miliarde de dolari a trăit tot timpul foarte modest

Miliardarul care și-a donat întreaga avere, de 8 miliarde de dolari, a zburat la clasa economy și a reciclat pungi de plastic.

Povestea miliardarului Charles „Chuck” Feeney este impresionantă.

Într-o poveste despre filantropia lui Feeney, despre moștenirea lui și despre modul în care experiența sa se compară cu cea a președintelui SUA Donald Trump, reporterul New York Times Jim Dwyer scrie despre cum a renunțat Feeney la cele 8 miliarde de dolari agonisite de-a lungul vieții sale.

Miliardarul numește opera sa de caritate „a da în timp ce trăiești”.

Feeney a donat întreaga sa avere la Atlantic Philanthropies, un grup de fonduri private, în urmă cu peste trei decenii și a crescut aceste fonduri prin investiții în tehnologie în companii precum Facebook și Alibaba. Niciuna dintre cele 1.000 de clădiri pe care el le-a finanțat nu poartă numele său, potrivit lui Dwyer, citat de The Independent.

[citeste si]

„Este mai mult decât banii donați. Este satisfacția că ai realizat ceva care este util pentru oameni“, a declarat Feeney referitor la donațiile sale într-un filmuleț postat pe site-ul Philanthropies Atlantic.

Acum, la cei 80 de ani ai săi, Feeney a rămas cu o avere de aproximativ 2 milioane de doalri pentru a trăi, mai puțin de 0,001% din cele 8 miliarde de dolari donate.

Poate părea cel puțin straniu ca un miliardar de talia lui Feeney să transporte cărți și alte materiale de citit în pungi de plastic pe care le recicla, să zboare la clasa economy, să nu meargă la luxoasele restaurante din New York ci în schimb să consume burgeri în pub-urile din Upper East Side sau să locuiască într-un apartament închiriat din San Francisco. Dar este adevărat, potrivit ziaristului de la The New York Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel