Fierbe coaliția PSD-ALDE. Tensiuni uriașe în teritoriu

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Tensiuni între PSD și ALDE în teritoriu. Liderii ALDE acuză PSD.

Robert Filip, vicepreședinte al ALDE Gorj, a declarat, pentru Mediafax că ”șantajul l-a inventat PSD-ul, nu ALDE, de-a lungul timpului. Din punctul meu de vedere, oricum suntem despărțiți de foarte mult timp", adăugând că în cazul în care coaliția a funcționat și în țară așa cum a funcționat în Gorj, atunci ”am fost aliați doar ca să le fie bine unora mai mari și aceștia mai mici să sufere”. 

ALDE Sibiu vs. PSD Sibiu


Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu, acuză că ”PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare. Pe de o parte, în public, doamna premier spune că vrea ca actuala coaliție să funcționeze, spune că nu vrea să plece ALDE de la guvernare. Pe de altă parte, însă, despre aceeași doamnă Dăncilă aflăm cum negociază majorități pe la colțuri cu diverse formațiuni, cu principalul scop de a asigura o nouă formulă parlamentară care să-i ofere continuarea guvernării”. 

”Direcția este clară”

El mai afirmă că ”duplicitatea nu e altceva decât o caracteristică a celor inconsecvenți, iar țara trebuie condusă pe o linie trasată clar, fără abateri în funcție de interesele pe care fiecare moment ni le prezintă. Poziția fermă a domnului Călin Popescu Tăriceanu ne dă convingerea că în ALDE direcția este clară, fără abateri de la înțelegerile inițiale. Trag nădejde că în al 12-lea ceas, PSD se va trezi din această atitudine adolescentină, iar fidelitatea abordată de ALDE se va regăsi în întreaga coaliție”. 

”Să nu facem greșeala USL”

Pe de altă parte, PSD Sibiu atrage atenția că „Nici ALDE, nici noi nu trebuie să facem greşeala din 2014, când a fost destructurată Uniunea Social Liberală! În 2016 am plecat la drum cu cei din ALDE şi consider că formula actuală trebuie păstrată, ba chiar în contextul prezidenţialelor o coaliţie de stânga poate învinge candidatul dreptei. La nivel central, liderii PSD vor avea oricâte discuții sunt necesare cu partenerii de la ALDE pentru continuarea colaborării. Ca într-o familie, în viaţa de zi cu zi mai intervin discuţii, însă, la final, doar măsurile bune pentru oameni trebuie să conteze”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel