Fetița care se credea că are hepatită misteriosă a murit

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

 Fetiţa transplantată hepatic a decedat.

Fetiţa transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni a decedat marţi seară, a informat instituţia medicală. 'Fetiţa care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, la ora 20,40, în urma complicaţiilor postoperatorii apărute în ultimele zile', se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii instituţiei medicale anunţau luni că, după o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit 'agravare progresivă', iar în cursul aceleiaşi zile s-a intervenit din nou chirurgical, identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare care 'au fost corectate'. Transplantul hepatic a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni. 

-------

Știrea inițială:

Vestea decesului vine după o perioadă cu evoluții favorabile, în urma unei intrevenții chirurgicale.

Transplantul de ficat fusese realizat cu succes pe 2 mai, la Institutul Fundeni. Medicii anunțau atunci că starea fetiței după operație era stabilă și se afla sub supraveghere în secția de Terapie Intensivă.

Ea primise atunci ficatul de la un adolescent, în vârstă de 17 ani.

”A fost un donator de 17 ani, ceea ce a permis să se preleveze mai multe organe, a trebuit să mergem cu elicopterul până acolo și înapoi cu organul pentru a ajunge la timp pentru a putea fi transplantat”, a spus medicul de la Fundeni Vitachki Guenadiy.

Acum două zile, în presă apăreau informații potrivit cărora starea fetei începuse iarăși să se înrăutățească

"După o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă", transmitea Institutul Clinic Fundeni pe Facebook. 

"În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului prof. dr. Irinel Popescu. După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni", mai afirma sursa citată.

Cum a debutat boala?

Părinții fetiței au povestit, la finalul lunii trecute, prin ce au trecut atunci când boala oferea primele semne.

„A prezentat dureri abdominale, urina mai închisă la culoare, a vomat o dată acasă. Când am ajuns la spital, în apropiere de orașul nostru, ni s-a spus că are hepatita A, au zis că o să treacă repede, se tratează, nu este nimic grav. Majoritatea copiilor o fac la vârsta asta.”

„Nu a răspuns la tratament, starea ei s-a mai agravat pe parcurs. De ieri am aflat că are boala Wilson, nu știam. A zis că este ceva genetic, nu știm dacă noi o avem, urmează să ne testăm. Este foarte greu, este dureros, știind că copilul tău urmează să fie operat, și nu este o operație ușoară, o recuperare foarte grea, dar cu ajutorul Domnului...”, a spus mama fetiței la Digi 24.

Tatăl fetiței a spus că a fost foarte greu și nu poate explica în cuvinte: „Încercăm să ne motivăm unul pe altul...” (CITEȘTE CONTINUAREA AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel