Festival "Dana Cenuşă - Descătuşare prin cultură", la Nottara. Deținuții, implicați

Cea de a şaptea ediţie a Festivalului MultiArt pentru deţinuţi, redenumit după iniţiatoarea evenimentului Festivalul Dana Cenuşă - Descătuşare prin cultură, va prezenta, miercuri şi joi, la Nottara, şase spectacole realizate cu persoane private de libertate din şase penitenciare din România. 

Evenimentul marchează în acest an încheierea Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, se precizează într-un comunicat al organziatorilor.

Trupe formate din deţinuţi aflaţi în custodia penitenciarelor Bacău, Bistriţa, Bucureşti Jilava, Bucureşti Rahova, Codlea, Craiova, Găeşti, Oradea, Slobozia şi Târgşor vor prezenta, în cadrul festivalului şase piese de teatru selectate în etapa finală a concursului la care au participat.

Programul evenimentelor

În prima zi, începând cu ora 17,00, vor fi puse în scenă spectacolele 'Nimic nou despre Shakespeare', o adaptare după 'Visul unei nopţi de vară', regia Ion Coşa, producţie a Penitenciarului Bacău; 'Pacea cu zmeii', regia Liana Reşteanu, Ramona Cone - Penitenciarul Craiova şi 'Cartofi prăjiţi cu orice', regia Adela Aurora Marian - Penitenciarul Bucureşti-Jilava.

Cea de-a doua zi va aduce pe scenă 'Castingul clovnilor', regia Iulian Gliţă - Penitenciarul Bucureşti-Rahova, '12 oameni furioşi', regia Gabriel Costea - Penitenciarul Codlea şi 'De mâine', regia Camelia Toma - Penitenciarul Bistriţa. Una dintre noutăţile ediţiei din acest an o reprezintă oferirea la finalul evenimentului a două premii - Premiul pentru regie şi Premiul pentru spectacol.

[citeste si]

Festivalul, iniţiat şi susţinut de jurnalista Dana Cenuşă, decedată în luna aprilie, la vârsta de 55 de ani, este unic în Europa şi se constituie într-o amplă mişcare de reconsiderare a relaţiei penitenciarului cu societatea, în procesul de reintegrare socială a foştilor deţinuţi, se mai arată în comunicatul citat.

Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.

Prima ediţie a festivalului a avut loc în 2009. Până în prezent, au fost prezentate 47 de spectacole la care au participat 470 de deţinuţi îndrumaţi de 64 de artişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel