Fenomen rar în Bărăgan. Ce spun bătrânii

liliac
liliac

Fenomen neobișnuit în Bărăgan, caracteristic lunilor de primăvară, nicidecum de luna lui cuptor. În timp ce specialiștii susțin că este un efect al schimbărilor climatice, bătrânii susțin că este semn de toamnă lungă.

Potrivit rtv.net, în Ialomiţa au înflorit salcâmii şi liliacul, pentru a doua oară în acest an. Localnicii sunt mirați, deoarece un astfel de fenomen a mai fost observat toamna târziu, însă nu și în luna iulie, în mijlocul verii.

Bătrânii spun că e semn de toamnă lungă, în timp ce specialiştii pun totul pe seama schimbărilor climatice din ultimii ani, atrăgând atenția că valurile de frig şi caniculă au dat peste cap ritmul biologic al plantelor, care din cauza şocului termic au fost păcălite să înflorească a doua oară.

Nici culturile agricole nu au scăpat de aceste schimbăriclimaterice, întrucât floarea soarelui a înflorit anul acesta cu o lună mai devreme decât în mod normal.

Deocamdată, însă, locuitorii din Bărăgan se pot bucura pentru a doua oară în doar câteva luni de culorile și de mirosul florilor de salcâm și de liliac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel