Femeia care poate mirosi boala Parkinson

Parkinson
Parkinson

O fostă asistentă medicală este capabilă să miroasă boala Parkinson. Cum a ajuns să poată face asta. 

Atunci când Les Milne a fost diagnosticat cu boala Parkinson era în vârstă de doar 45 de ani. Soția lui, Joy, a fost, în mod evident, devastată. Însă tristețea ei nu a fost doar pentru faptul că soțul ei era în ghearele unei astfel de boli teribile, dar că, atunci când ea a observat o schimbare în mirosul acestuia cu 12 ani în urmă, nu a realizat că cele două lucruri ar putea fi conectate.

După ce a observat pentru prima dată „un fel de miros de lemn, de mosc", Joy „a început să-i sugereze tacticos soțului său că nu făcea duș suficient de des sau că nu își curăța dinții", își amintește aceasta. „El, în mod clar, nu simțea mirosul și a fost destul de neclintit în răspunsul lui și anume că se spăla în mod corespunzător".

Joy, fostă asistentă medicală, a lăsat-o moartă, preocupată de problema mult mai presantă că soțul ei își schimba din ce în ce mai mult caracterul. „Nu mai era omul pe care-l știam de când aveam 16 ani. Cu aproximativ opt ani înainte de a fi diagnosticat, a început să sufere de modificări ale dispoziției, cu explozii de furie care mi-au creat o teamă referitoare la ce s-ar putea întâmpla în continuare".

[citeste si]

Dar Joy nu a făcut legătura între boala soțului ei și mirosul specific pe care-l căpătase acesta decât în 1nul 2012, când a participat la o prelegere despre conștientizarea bolii Parkinson, la 17 ani după ce soțul ei fusese diagnosticat.

În timpul sesiunii Doctorului Tilo Kunath, cercetător senior, Joy a întrebat de ce oamenii care suferă de Parkinson miros diferit. „Persoanele care suferă de Parkinson de multe ori își pierd simțul mirosului, așa că inițial am crezut că la acest lucru se referise", își amintește doctorul. „Ea a clarificat apoi faptul că de fapt întrebase de un miros unic al corpului, fapt ce m-a luat complet prin surprindere."

Potrivit cotidianului britanic The Telegraph, răspunsul vine din partea oamenilor de știință care sunt de părere că schimbările ce intervin la nivelul epidermic ale persoanelor care suferă de Parkinson sunt de fapt cele responsabile de producerea unui miros specific și speră să respectiva semnătură moleculară pentru a dezvolta un test.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel