EXCLUDERE din PNL. Reacții vehemente: "Acesta nu este PNL-ul nostru", "PNL, ucis prin fuziune"

PNL și-a mai exclus un membru liberal din cauza criticilor. 

"Dragi prieteni,

Aceasta ar fi trebuit să fie ultima mea postare de campanie, pentru alegerile din PNL sector 6 de luni 8 august!

Din păcate nu voi mai putea candida, pentru că în cadrul sedintei BPS 6 de miercuri 3 august, s-a votat excluderea mea din Partidul National Liberal!

Am învins ! Le e frică de noi, liberalii. Stiam că sansele mele sunt mici dar am hotărât să ne luptăm. În loc să mă învingă în alegeri, le-a fost frică să riste si m-au exclus vazand ca m-am inscris în cursa pentru presedintie.
Am învins! Stiu că existăm si basistii se tem de noi.

Concluziile le trage fiecare!", a scris Vasile Băescu, pe Facebook. 

Întrebat de internauți cum a motivat PNL excluderea sa, politicianul a răspuns: "Nu știu motivația! Se invocă decizia 11 din 18 mai 2015 a Consiliului National PNL, cea în care ni se bagă pumnu-n gură să nu mai criticăm pe nimeni din partid!". 

(w670)

Reacție din PNL

Liberalul Daniel Gheorghe, deputat în Parlamentul României, a avut o reacție pe Facebook-ul personal: "Aflu cu stupoare că d-nul Vasile Băescu, membru PNL și militant sincer al liberalismului, a fost exclus din organizația PNL sector 6. Deși poate că deseori d-nul Băescu a folosit un limbaj neadecvat și are o personalitate puternică pe care nu și-o ascunde în spatele politeții de complezență ori poate nu și-a mai plătit cotizația de multă vreme în partid precum se întâmplă cu foarte mulți oameni din organizații, nu excluderea sa este rezolvarea. Partidul Național Liberal trebuie să rămână un spațiu al libertății de exprimare și al respectului, un spațiu al civilizației politice unde conflictele se pot rezolva numai prin dialog și înțelegere reciprocă. Sunt lucruri care mă apropie precum și lucruri care mă despart de d-nul Vasile Băescu, așa cum se întâmplă și cu mulți alți colegi, însă niciodată nu am să înțeleg care este rostul unei excluderi, un partid este o structură asociativă, iar nu un s.r.l. unde primește pe cine vrei tu. Am mulți prieteni la PNL sector 6, oameni de reală calitate morală, unii proveniți din familii vechi național-liberale, alții colegi de generație pentru care politica înseamnă mai mult decât șmenuri și jocuri de culise, pentru care, așa cum i-am cunoscut eu, respectul pentru părerea celuilalt, indiferent cât de divergentă ar fi ea, reprezintă un principiu liberal fundamental. Reflectați și reveniți asupra deciziei, domnilor!". 

Internauții nu au rămas indiferenți și au criticat decizia PNL de excludere a lui Vasile Băescu: 

- Păi așa se procedează în PDL, nu?

- Ce se întâmplă nu este normal, acesta nu este PNL-ul nostru.

- Îmi pare rău, domnule Băescu. Știu că vă pasă și că ați pus mult suflet în PNL. Nu e drept și nici corect ceea ce s-a întâmplat. 

- Îmi pare rău, Vasi. Dar nu sunt surprins. Din păcate, PNL a fost ucis prin fuziune.

- Sincer, mă întrebam când o să ve excludă... trist este că nu cred că își dau seama că sunt învinși. Felicitări, domnule B!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel