Șerban Nicolae cere demisia lui Ilie Sârbu și a lui Ioan Rus

Șerban Nicolae, din tabăra Ilie Iliescu, cere demisia lui Ilie Sârbu, dar și a lui Ioan Rus, printr-o scrisoare deschisă. Senatorul PSD susține că polticienii "nu sunt de stânga". 

Iată scrisoarea publicată de Șerban Nicolae: 

"Dragi colegi,

Va scriu astazi cu amaraciunea esecului la alegerile pentru Presedintele Romaniei, dar si cu nadejdea nestirbita in principiile si valorile politice fundamentale care ne leaga si in aspiratiile comune pentru binele tarii noastre.

Pe multi va cunosc personal. Majoritatea ma cunoasteti. De aproape 25 de ani, de cand am intrat in lupta politica, am ramas fidel viziunii de stanga in ceea ce priveste societatea romaneasca, fundamentelor politice bazate pe democratia sociala, dezvoltare, solidaritate, responsabilitate, compasiune, implicare si progres.

In Transilvania, stiti mai bine decat mine, social - democratia are radacini adanci, inca de la Iosif Jumanca si Ion Flueras. Nu cred si n-as putea admite ca social democratia se repartizeaza geografic pe teritoriul Romaniei, ca Muntenia si Moldova ar fi de stanga si Transilvania, de dreapta. Cand spun Transilvania, ma refer la toate regiunile istorice, inclusiv Banat, Crisana, Oas sau Maramures. Firescul echilibru al democratiei, sunt sigur, determina o distributie si o pondere egala a principalelor curente politice, iar nucleul constant al stangii nu poate fi semnificativ inferior celui al dreptei. Diferenta, in mod natural, o fac cei care candideaza si care isi asuma reprezentarea electoratului.

Cei care au monopolizat, de ani buni, reprezentarea stangii, a Partidului Social Democrat in Transilvania, au fost definiti, in opinia publica, cu formula "grupul de la Cluj". Daca era o formula de succes, era in regula. Dar nu e si n-a fost niciodata. Ce a inceput cu o ticalosie - atacarea din interior, inca de la sfarsitul lui 2004, a lui Ion Iliescu - nu putea continua altfel. Acest grup n-a produs nimic bun pentru pentru stanga romanesca ori pentru partid. Ba, mai mult, prin rezultate constant slabe, prin actiuni politice sovaielnice sau chiar duplicitare, liderii acestui grup au intarit gresita perceptie ca in Transilvania stanga nu are sustinere si ca transilvanenii sunt, in mod covarsitor, de dreapta. In fapt niste impostori fara legatura cu social - democratia autentica, ei s-au facut remarcati, poate chiar temuti, prin sforarii, prin atacuri la adresa unor colegi, prin goana rapace dupa functii si demnitati, prin aroganta si dispret. Nu o data v-am auzit avand aceeasi opinie cu a mea, dezavuand asemenea comportamente si delimitandu-va de acestia.

Stiti, la fel de bine ca mine, ca asta nu e social democratie. Social democratii nu se feresc de oameni, nu se ascund prin incaperi obscure, nu decid in spatele usilor inchise, nu privesc cu ingamfare sau cu ura la colegii de partid ori la electorat. Social democratii vorbesc cu oamenii pe care vor sa-i reprezinte, ii asculta, ii inteleg si ii respecta. Social democratii sunt decenti, moderati si au bun-simt. Social democratii fac politica, nu politicianism. Va scriu pentru a va cere, public, sa va luati in propriile maini identitatea si demnitatea. Stiu cu cine vorbesc si stiu ce va cer.

Locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu nu e in Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stanga si nu pot reprezenta vreodata social democratia transilvaneana. Aveti aceasta putere. Veti descoperi, poate cu surprindere, ce oameni respectati pot sa va reprezinte. Ce oameni reprezentantivi pot sa va conduca. Ce oameni valorosi sunteti.
Impreuna vom recastiga stanga transilvaneana. Impreuna le vom arata romanilor ca social  democratii sunt, in toata tara, aceiasi onesti, decenti si, mai ales, umani. In fapt, despre asta este vorba.
Cu speranta si prietenie,
Serban NICOLAE". 

Ilie Sârbu i-a răspuns, într-o declarație publică, că nu va pleca din PSD. Ilie Sârbu a declarat că nu a citit scrisoarea lui Șerban Nicolae, dar că senatorul PSD apare "când apar și functiile".

"Când venea la mine să îmi ceară diferite funcții nu eram social democrat?" a întrebat Ilie Sârbu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel