EXCLUSIV  ”Electoratul ar aplauda partidul care-și asumă acest lucru”. Daraban, CCIR: M-au sunat- ”Este ceea ce trebuie României la ora actuală”

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

”Nu se mai poate” este mesajul ferm transmis către clasa politică. 

”Propunerea de reorganizare administrativă a României o susținem și azi, pentru că, la ora actuală, economia nu mai mai poate susține acest aparat de administrație publică cum a fost el înființat în 1968. Nu se mai poate! Comune cu câteva sute de locuitori... unde domnii primari - să mă ierte! - unii nu prea au pregătire superioară. Domnii primari au ambiția ca în aria de influență să aibă școală, creșă, ei neavând copii. Au niște ambiții personale, nu pot fi șefi dacă nu au nu știu câte obiective în subordine” a remarcat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, în interviul DCNews. 

Președintele CCIR a adăugat că în Constituție scrie că România ”este organizată administrativ pe județe, municipii, orașe, comune”: ”În schimb, nu spune câte județe, nu spune numărul. Poți face 8, 12, 15. Sunt tot felul de formule. Nu vă spun 11 că spuneți că mi-a întors cheia SRI-ul - ei au împărțit pe 11 directorate. Ei s-au organizat. Curțile de Apel există din `92 în formatul actual - 15. În schimb, județele sunt din `68”.

Mihai Daraban afirmă că o astfel de măsură poate intra a doua zi în vigoare, prin asumare. ”Eu zic că electoratul ar aplauda partidul care-și asumă acest lucru. Cel puțin mediul de afaceri 100%. Problema este internă de partid, pentru care nu se face această reorganizare”, mai afirmă președintele CCIR. El a dezvăluit că a fost sunat din mediul de afaceri și i-au spus: ”Este ceea ce trebuie României la ora actuală”. 

Vezi mai mult în video de la min. 26: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel