Echipa de fotbal Corona Brașov va fi desființată

Corona Brașov, echipa care a fost în Liga 1 în perioada 2013 - 2014, va fi desființată astăzi.

Primarul Allen Coliban a convocat pentru astăzi o ședință de Consiliu Local pentru desființarea echipei de fotbal de seniori a clubului Corona Brașov. Aceasta se află, la mijlocul campionatului, pe primul loc într-una din seriile Diviziei C. Pe de altă parte, primarul Coliban este un suporter declarat al clubului SR Brașov, pe care îl consideră continuatorul de drept al echipei fanion a orașului, FC Brașov, și la meciurile căreia a fost văzut în dese ocazii.

Corona Brașov, echipă susținută din bugetul municipal, a fost în Liga 1 în campionatul 2013 – 2014, când a fost ciuca bătăilor, fiind folosită ca și instrument politic al potentaților zilei, aflați într-o luptă de imagine cu Ioan Neculaie, proprietarul FC Brașov.

„Motivele principale țin de buget, de perspectiva competițională, dar mai ales de spiritul fotbalului brașovean. Această secție de fotbal a fost înființată doar pentru a satisface orgoliile politice ale celor care au condus acest oraș. Aceasta înghite, în momentul de față, sume importante, generând performanțe apropiate de cele ale altor cluburi brașovene, care nu beneficiază de susținere din banii publici”, susține primarul Brașovului.

„Dorința PNL de a desființa secția de seniori a clubului Corona după terminarea campionatului e lipsită de fundamentare bugetară, municipalitatea cheltuind cu această secție în următoarele luni peste 1 milion de lei. Numai și din această perspectivă, secția de fotbal seniori a Coronei trebuie desființată de îndată, un lucru pe care îl voi susține mâine în ședința Consiliului Local. Din perspectivă sportivă, Corona Brașov nu poate depăși Liga a doua, funcționând pe actualul tip de organizare. Cel mai important aspect, însă, este cel al spiritului fotbalistic din oraș. Fotbalul există pentru suporteri, iar suporterii fac din fotbal cel mai iubit sport de pe pământ. De ce ar fi altfel la Brașov? Indiferent ce perspectivă am aborda, nu putem ignora acest aspect: Corona nu are suporteri. Spiritul FC Brașov trebuie să supraviețuiască în continuare, fără a fi concurat din bani publici. Spiritul FC Brașov a supraviețuit, de o vreme, doar prin suporterii lui, iar eu m-am angajat, în fața brașovenilor, să dau undă verde nu doar supraviețuirii, ci reînfloririi acestui spirit”, a conchis primarul Brașovului, precizează BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel