EBa: Ziua Limbii Române, prilej de a discuta viitorul Rep. Moldova

eba
eba

Elena Băsescu aplaudă România că a urmat exemplul Republicii Moldova. Ea spune că sărbătorim Ziua Limbii Române alături de românii de pretutindeni, dar mai ales alături de cei din Republica Moldova și această zi trebuie să fie un prilej pentru a discuta viitorul acesteia. 

"După o lungă așteptare,  sărbătorim astăzi, alături de românii de pretutindeni, dar mai ales alături de cei din Republica Moldova, Ziua Limbii Române", scrie mezina președintelui pe blogul personal. Ea adaugă că "Frații noștri din stânga Prutului celebrează frumoasa limbă română și atașamentul față de latinitate încă din 1990. De aceea nu pot decât să mă bucur că și România le urmează exemplul începând din acest an.".

O sărbătoare tristă pentru cei cu rea-credință

Elena Băsescu mai scrie că această zi este "o sărbătoare tristă pentru cei care, tributari unor ideologii depășite, încearcă să nege evidența că pe cele două maluri ale Prutului se vorbește aceeași limbă. Reaua-credință a acestora din urmă are scopul de a izola Republica Moldova. Nu este de mirare că, de cele mai multe ori, discursul anti-românesc merge mână în mână cu discursul anti-european și anti-occidental. De aceea, cred că această zi este un bun prilej de a discuta și despre viitorul european al Republicii Moldova. Limba română, care este deja o limbă oficială a Uniunii Europene, nu face decât să apropie mai mult Chișinăul de Bruxelles, calea cea mai scurtă de a fi din nou împreună ca frați".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel