După gaura din Siberia, o altă minune a apărut în deșert

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Un lac a apărut în ultimele zile într-un deșert, iar oamenii locului sunt convinși că apariția apei reprezintă un dar de la divinitate. Autorităţile locale avertizează însă că miracolul ar putea reprezenta un blestem.

Locuitorii oraşului Gafsa din Tunisia au dat năvală să se răcorească în apa lacului a cărui adâncime atinge aproape 20 de metri în unele zone.

Lacul a apărut peste noapte, la 25 de kilometri depărtare de oraşul Gafsa, în condițiile în care în ultimele săptămâni temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius. Miracolul din deşert, cum s-au grăbit oamenii să-l numească, s-ar putea dovedi însă periculos pentru sănătatea celor care continuă să facă plajă şi baie în zonă.

Vezi și: Misterul craterului de la capătul lumii, rezolvat



Biroul de Sănătate Publică din Gafsa nu a interzis scăldatul în apa lacului recent format, însă autorităţile au avertizat populaţia că locul nu este sigur din cauza posibilei contaminări radioactive. 

Autoritățile au dispus efectuarea de teste pentru a stabili calitatea apei şi există suspiciunea că aceasta ar fi contaminată din cauza depozitelor de fosfaţi rămase în urma exploatării făcute în lanţul muntos din zonă.

Deşi nu a fost oferită încă o explicaţie oficială pentru apariţia lacului, geologii cred că acesta a apărut ca urmare a activităţii seismice ce a dus la formarea unei falii care a permis apei din pânza freatică să urce la suprafaţă. 

Citește și: Fenomene meteo surprinzătoare în iulie: Ploaie cu gheață și zăpezi masive

S-a estimat că peste 600 de persoane au făcut baie în lac până acum, iar popularitatea locului este din ce în ce mai mare. Drept dovadă, lacul Gafsa are deja propria pagină de Facebook, scrie adevarul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel