Drogații au dat iama prin parcuri. Vezi pe ce flori au pus ochii

Primăvara le-a adus consumatorilor de etnobotanice plante cu efect haluginogen gratuite. După ce plicurile cu etnobotanice au trecut în ilegalitate, o plantă banală din parc a fost atacată de consumatorii, care nu plătesc prețul de trafic stradal al etnobotanicelor. Este vorba despre hortensii, care sunt sau, mai bine spus, au fost în parcurile Kiseleff, Bazilescu şi Morarilor. 

„Am fost şi noi înştiinţaţi de ingeniozitatea consumatorilor de etnobotanice. Se pare că într-adevăr şi-au găsit un refugiu în plantele de parc, după ce etnobotanicele au fost trecute în ilegalitate”, a declarat Gigel Lazăr, reprezentantul ONG-ului antidrog CIADO, potrivit AM Press.

Plantele pot fi toxice în cantități mari. În cantităţi mici, petalele, frunzele şi tulpinile hortensiei, dacă sunt fumate, au efect halucinogen, asemănător celui dat de droguri.Prin ardere se formează acid cianhidric folosit de nazişti în camerele de gazare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În Germania hortensiile au dispărut deja din toate parcurile, după ce numeroşi adolescenţi au devenit dependenţi de aceste flori decorative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel