Doi soți au murit după ce au mâncat un pește inclus pe lista celor mai periculoase alimente din lume, fără să știe asta

Doi soți au murit după ce au mâncat un pește inclus pe lista celor mai periculoase alimente din lume, fără să știe asta / Foto: Pixabay, de Caio Tavares Taliba
Doi soți au murit după ce au mâncat un pește inclus pe lista celor mai periculoase alimente din lume, fără să știe asta / Foto: Pixabay, de Caio Tavares Taliba

Doi soți au murit după ce au mâncat un pește inclus pe lista celor mai periculoase alimente din lume, probabil fără să știe asta.

Doi soți au murit după ce au mâncat pește balon otrăvitor în Malaezia. Fiica lor a venit cu un apel și a cerut legi mai stricte pentru a-i împiedica pe alții să sufere aceeași soartă, scrie CNN.

Ng Chuan Sing și soția sa Lim Siew Guan, ambii în vârstă de 80 de ani, au achiziționat fără să știe cel puțin doi pești balon de la un vânzător online, pe 25 martie, au declarat autoritățile din statul Johor.

În aceeași zi, Lim a prăjit peștele la prânz și a început să aibă "dificultăți de respirație și fiori", au spus autoritățile. La o oră după ce a luat masa, soțul ei a început să prezinte simptome similare.

Apelul fiicei celor doi soți



Cuplul a fost transportat de urgență la spital și internat la unitatea de terapie intensivă, iar Lim a fost declarat decedată la ora 19:00, ora locala. Ng a intrat în comă timp de opt zile, dar starea lui s-a înrăutățit și a murit sâmbătă dimineața, a declarat fiica cuplului, Ng Ai Lee, care a susținut o conferință de presă la casa cuplului duminică, înainte de înmormântarea lor.

Ng a cerut ca cei vinovați să fie trași la răspundere pentru moartea părinților, dar și legi mai puternice în Malaezia, unde cel puțin 30 de specii de pești balon se găsesc în mod obișnuit în apele din jur.

"Cei responsabili pentru moartea lor ar trebui să fie trași la răspundere conform legii și sper că autoritățile vor accelera investigațiile. Sper că, de asemenea, guvernul malaezian va consolida aplicarea legii și va ajuta la creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la posibilitatea otrăvirii în urma consumului de pește balon ca astfel de incidente să nu se repete", a spus Ng.

Avertismentul experților



Legea din Malaezia interzice vânzarea de alimente otrăvitoare și dăunătoare, cum ar fi carnea de pește balon, iar infracțiunea implică o amendă de 10.000 RM (2.300 USD) sau o pedeapsă cu închisoare de până la doi ani. În ciuda pericolelor, peștii balon otrăvitori sunt vânduți în multe piețe din Malaezia, au spus experții.

"Este considerat exotic și tinde să atragă consumatorii", a spus Aileen Tan, biolog marin și director la Centrul Universiti Sains Malaysia pentru Studii Marine și de Coastă.

"Odată ce peștele balon a fost curățat și vândut sub formă de felii, este aproape imposibil pentru public să știe tipul de pește pe care l-a achiziționat. În ceea ce privește vânzătorii, este discutabil din partea lor dacă sunt conștienți de riscuri)", a avertizat Tan. 

"Trebuie să existe mai multă conștientizare cu privire la riscurile consumului de pește balon. Poate că autoritățile trebuie să ceară certificări speciale pentru vânzători și furnizori", a adăugat Tan.

Pește balon, inclus pe lista celor mai periculoase alimente din lume

Pește balon, inclus pe lista celor mai periculoase 25 de alimente din lume de către farandwide.com.

Organele interne ale peștelui conțin tetrodotoxină, care poate fi de până la 1.200 de ori mai mortală decât cianura, scrie sursa citată. Un pește are suficientă toxină pentru a ucide 30 de oameni.

Nu există un antidot pentru tetrodotoxină. Potrivit Ministerului japonez al Sănătății, 50 de persoane suferă de otrăvire cu fugu într-un an obișnuit, iar jumătate din toate decesele provocate de otrăviri alimentare din țară sunt rezultatul consumului de pește balon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel