Dispută pe avorturi între Gorghiu și Turcan

În Polonia se dorea interzicerea avortului. În urma protestelor, Parlamentul a respins proiectul de lege care interzicea complet avortul. 

Situația din Polonia a provocat reacții și în România, la nivel politic și social. Copreședinta PNL, Alina Gorghiu, a scris pe Facebook, în acest context, înainte de decizia din Polonia de respingere a proiectului: ”Ce se întâmplă în Polonia zilele astea ne răscolește pe toți, femei sau bărbați, în cele mai ascunse cotloane ale sufletului. Dar mai presus de orice sentiment sau religie, ce se întâmplă în Polonia este despre drepturi. Despre dreptul de a alege ce faci cu viața ta și mai ales despre dreptul de a nu pierde ce ai câștigat deja cu multă luptă. Fiecare generație are bătăliile ei, dar lupta pentru dreptul tău de a alege fără a intima pe ceilalți este esența civilizației și pentru asta protestul polonez trebuie să meargă mai departe. Și noi alături de el!”. 

Pe de altă parte, pe sediul PNL Sibiu, până ieri, apărea, pe lângă afișul cu președintele Klaus Iohannis, un afiș al Coaliției pentru Familie, organizația care a stâns semnături pentru modificarea Constituției, astfel încât familia să fie redefinită ca relația dintre femeie și bărbat.  Deputata PNL de Sibiu, Raluca Turcan, susține demersul Coaliției pentru Familie. Această coaliție militează pentru anularea subvențiilor publice pentru mijloace contraceptive și pentru drepturile copilului nenăscut. 

PNL creează, astfel, confuzie în rândul electoratului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel