DIICOT - 56 de percheziții în București și alte 5 județe

Procurorii DIICOT desfășoară astăzi 56 de Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind El Khalil Jihad, de 48 de ani şi Youssef Laoun, de 38 de ani. Ambii au dublă cetăţenie, atât libaneză, cât şi britanică. Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat mai multe societăţi comerciale şi au obţinut beneficii financiare substanţiale, "prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, având drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat", au declarat procurorii DIICOT.Gruparea este suspectată de evaziune fiscală în valoare de 30 de milioane de euro în urma unor exporturi cu cereale.

Membrii grupării sunt acuzaţi că, în perioada 2010 - 2011, au realizat exporturi masive de cereale, ascunzând provenienţa reală a mărfurilor. Astfel, deşi cerealele proveneau din Turcia sau Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extra-comunitare, pentru a obţine de la statul român deduceri nelegale de TVA. "Învinuiţii realizau operaţiuni de export a unor cantităţi mult mai mari de cereale decât cele menţionate în documentele vamale de export, în această modalitate realizându-se ascunderea sursei impozabile şi externalizarea sumelor de bani reprezentând venituri ale societăţilor exportatoare", potrivit DIICOT.

Sub învinuire sunt puse 20 de persoane acuzate de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale. Prejudiciul adus statului român este estimat la 30 de milioane de euro.

Percheziţiile au loc la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele celor 20 de persoane învinuite, se arată în comunicatl de presă al DIICOT.

Cercetările au fost efectuate de procurorii DIICOT cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, suportul informativ fiind asigurat de către SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel