Desemnarea candidaților USR la Consiliul Județean Cluj, INVALIDATĂ

USR Cluj a invalidat procedura de desemnare a candidaților înscriși în competiția internă pentru Consiliul Județean Cluj în urma unor suspiciuni de fraudă. În acest caz, a fost declanșată, luni, o anchetă internă.

Potrivit unui comunicat al USR Cluj transmis, luni, membrii comisiei electorale au observat că pe mai multe buletine de vot pentru Consiliul Județean Cluj apar semne distincte.

„USR Cluj a trecut în ultimele luni printr-o campanie internă în care membrii ce doresc să ocupe un loc pe listele de candidați la Consiliul Județean Cluj și-au putut face campanie. Lista finală urma să fie stabilită, duminică, prin votul delegaților din filialele din județ. După încheierea procesului de vot, comisia electorală s-a retras pentru a număra voturile, iar în timpul acestui proces, membrii comisiei electorale au observat că pe mai multe buletine de vot pentru Consiliul Județean Cluj apar semne distincte, având altă grafie și culoare decât celelalte. În acel moment s-a sistat numărătoarea voturilor fiind numărate peste 40 de buletine. Pentru a evita apariția oricăror urme de îndoială asupra alegerilor, comisia electorală a decis să invalideze alegerile pentru Consiliul Județean și pentru președinția Consiliului Județean pe motiv că ambele erau tipărite pe același buletin de vot", se arată în comunicat.

Reprezentanții USR spun că situația este „rezultatul unei acțiuni individuale" și nu caracterizează modul în care funcționează organizația din Cluj.

„Această situație neplăcută este rezultatul unei acțiuni individuale, care nu caracterizează absolut deloc modul în care USR Cluj funcționează. Votul va fi reluat într-o nouă întâlnire la nivel județean, iar până atunci sperăm să avem finalizată ancheta internă privind sursa acestor neregularități. Cei responsabili vor fi sancționați fără îndoială", se mai arată în comunicatul USR Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel