Tarzan, un cimpanzeu dependent de alcool și țigări, a fost ținut 25 de ani legat de gât. Acum a fost eliberat

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Un cimpanzeu pe nume Tarzan care a fost ținut legat de gât timp de 25 de ani pentru că era dependent de alcool și țigări a fost acum eliberat.

Dependent de alcool și țigări, un cimpanzeu ținut 25 de ani legat de gât, în orașul Bunia din Congo, a fost în sfârșit eliberat, relatează Mediafax. Cei care l-au ținut pe Tarzan în lanțuri timp de 25 de ani l-au cumpărat în anii 90, când se născuse. Acum, este în sfârșit liber datorită intervenției asociației Conserv Congo, scrie „La Stampa”.

Tarzan a fost observat la începutul acestui an de către cei de la Conserv Congo într-un cartier foarte sărac din Bunia: era ținut captiv, cu un lanț mare la gât. Animalul fusese folosit inițial pentru selfie-uri cu turiști, cu 10 dolari pe fotografie. Crescând, a devenit agresiv și periculos, iar oamenii au început să se sperie de el.

 

Cum a ajuns cimpanzeul să fie dependent de alcool și țigări

Pentru a-l liniști, „stăpânii” i-au dat alcool și țigări. Devenit dependent, inutil și mai puțin docil, cimpanzeul a fost lăsat în mizerie, într-un loc izolat. Era considerat un fel de mascotă de cartier: când activiștii pentru drepturile animalelor au început să negocieze pentru eliberarea sa, mulțimea a refuzat ca Tarzan să fie luat. În cele din urmă, un veterinar l-a sedat.

După două zile de călătorie, Tarzan a ajuns în Lwiro, unde ar trebui să-și petreacă restul vieții într-un mediu semi-sălbatic, înconjurat de alte exemplare din specia sa.

„Și-a găsit în sfârșit libertatea și sprijinul de care a avut nevoie toată viața.”, spune Conserv Congo.

Se pare că cimpanzeii au nevoie de afecțiune din partea oamenilor, iar atunci când o primesc sunt chiar prietenoși. Tarzan ar fi putut deveni agresiv tocmai din cauză că a a avut parte de rele tratamente din partea celor care ar fi trebuit să îl îngrijească. Cazul unui alt cimpanzeu, din Anglia, confirmă faptul că aceste animale iubesc oamenii. El a fost filmat atunci când se bucura pentru că interacționează din nou cu vizitatorii grădinii zoologice în care se afla. Totul după ce luni de zile nu a mai văzut oameni din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Pe cimpanzeul din Anglia în cheamă William și are 38 de ani. El trăiește la Grădina Zoologică Twycross, din Little Orton, Leicestershire, Anglia și a fost surprins în timp ce bătea din palme și sărea de bucurie.

VEZI ȘI: Reacția unui cimpanzeu atunci când vede din nou oameni face înconjurul lumii / VIDEO viral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel