Denunțat că le-a tăiat corzile vocale câinilor

Un crescător de câini susține că și-a „operat” animalele pentru a  le reduce lătratul.

Poliția spaniolă a raportat cazul crescătorului de câini José M. C. care a fost acuzat de tăierea corzilor vocale unora dintre câinii lui pentru ca aceștia să nu mai latre.

Poliția îl acuză pe crescător de maltratarea animalelor pe care le are acasă. „N-am făcut nimic rău“, a dat asigurări bărbatul, potrivit El Pais, în ciuda faptului că a recunoscut că a supus mai mulți câini la o intervenție chirurgicală via un medic veterinar „din afara Cataloniei“ pentru a „reduce sunetul“ lătrăturilor.

Tăierea corzilor vocale ale câinilor este o practică (cordectomia) interzisă de mai mulți ani în anumite comunități precum Catalonia, Andaluzia și Valencia. Mai mult decât atât, pe 16 martie Congresul a aprobat aderarea la Convenția europeană pentru protecția animalelor din 1987, care respinge definitiv acest tip de amputare, excepție făcând cazul în care operația este efectuată pentru problemele terapeutice ale animalului. „Este o intervenție pe care, fie numai de bun simț sau din etică, trebuie să refuzi să o faci“, a declarat medicul veterinar Ignacio Moral.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel