De la vârful PNL: În ce stadiu se află negocierile cu parlamentarii, pentru susținerea moțiunii

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a dezvăluit, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, stadiul negocierilor pe care liberalii le poartă cu ceilalți parlamentari pentru a-i convinge să voteze moțiunea de cenzură.

Ionuț Stroe a afirmat că discuțiile liberalilor cu reprezentanții UNPR au fost demarate și vor continua zilele următoare.

"Discuțiile cu UNPR au început și vor continua. Nu e vorba de o simplă întâlnire, ci de discuții, care, sperăm noi, în zilele următoare să se concretizeze și să existe din partea UNPR o comunicare publică în legătură cu poziția pe care o vor adopta. Au existat deja discuții la nivelul celor două conduceri. Discuțiile există de când este moțiunea", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, citat de Agerpres.

Vezi și: UNPR a făcut marele anunț! Cum va vota la moțiunea PNL

În ceea ce îi privește pe reprezentanții grupului minorităților naționale din Parlament, Ionuț Stroe a precizat că există discuții și cu aceștia pe marginea unei eventuale susțineri a moțiunii de cenzură. De altfel, el a arătat că au fost purtate discuții cu toate partidele parlamentare și că există întâlniri inclusiv cu parlamentari independenți.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că aceste discuții nu includ negocieri privitoare la eventuale împărțiri de portofolii "într-un posibil viitor guvern", nu includ niciun fel de oferte politice electorale care vizează anul 2016 și nu conțin promisiuni de natura "compromisurilor politice care s-au mai făcut în România".

"Ne interesează doar demersul nostru de susținere a moțiunii de cenzură", a precizat liberalul.

El a susținut că există informații că parlamentarii PSD, ca și la precedenta moțiune de cenzură, "vor fi cenzurați în a se exprima".

"Credem că PSD, ca și la precedenta moțiune de cenzură, va încerca să cenzureze dreptul propriilor parlamentari de a se exprima în legătură cu o întrebare mai simplă ca niciodată: dacă doresc sau nu să mențină un om suspicionat de fraudă de natură penală în fruntea unui guvern și dacă România își permite în continuare prezența acestui om în fruntea Guvernului", a conchis Ionuț Stroe.

Citește și: Rezultatul moțiunii PNL, dezvăluit de un detaliu de culise

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel