EXCLUSIV  De ce pleacă românii în străinătate la muncă. Călin Popescu Tăriceanu: Simplul apel la patriotism nu funcţionează

Florin Răvdan / 05 sep 2019 / 15:17 Salveaza PDF Comentarii
migratia tinerilor
Descriere foto: migratia tinerilor

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a explicat la DC NEWS de ce aleg românii să plece în străinătate la muncă, în loc să îşi găsească un serviciu în ţară. 

"Ne plângem foarte des că românii pleacă la muncă în străinătate în loc să rămână în ţară, că sunt mai bine plătiţi. Eu vă spun că simplul discurs politic, cu apel la patriotism, nu funcţionează. Oamenii dacă nu sunt motivaţi material vor continua să plece, indiferent de sector. Vedeţi că s-a oprit, în bună măsură, hemoragia din sistemul medical. Poţi să îi condamni, totuşi, pe aceşti oameni că beneficiază de libertate? Până în 89, am stat închişi.

Acum avem această libertate şi eu mă bucur pentru aceşti oameni. Nu mă bucur pentru România, că pierdem o resursă vitală, forţa de muncă, şi nu cred că oamenii aceştia se vor mai întoarce. Dar eu cred că este necesară o creştere a salariilor, de altfel acesta este unul dintre criteriile de convergenţă cu Uniunea Europeană", a explicat Călin Popescu Tăriceanu la DC NEWS.  


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28