Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  De ce merg românii să se trateze în străinătate. Prof. dr. Vlad Ciurea: Știți cum este? Se face un fel de șir indian...

Vlad Ciurea, mesaj pentru românii care merg să se trateze în străinătate: Poate că acum 10 ani nu cunoșteau.... Se face șir indian / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk
Vlad Ciurea, mesaj pentru românii care merg să se trateze în străinătate: Poate că acum 10 ani nu cunoșteau.... Se face șir indian / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk

Prof.dr. Vlad Ciurea, neurochirurg la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre românii care aleg să se trateze în străinătate.

Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg la Spitalul Clinic Sanador, a fost întrebat la DC NEWS de ce mulți români aleg să plece să se trateze în străinătate. Profesorul a dezvăluit că, în ultimii ani, "s-a făcut un fel de șir indian", iar oamenii care au aflat de medicii și aparatura performantă de la Spitalul Clinic Sanador au ales să își facă tratamentul în România.

"Au reușit foarte bine doctorii plecați din România", a spus Vlad Ciurea, atunci când a explicat ce diferențe există între creierul românilor şi al celor din alte ţări, afirmând că românii au un IQ foarte bun și că sunt perspicace. (Vezi știrea AICI)

"Da, dar din păcate au plecat doctorii, dar au plecat și pacienții. De ce? Iată aici am văzut și aparate mai performante ca în Occident, instalații, medici buni. Ce le-ați spune românilor care se duc la tratament în străinătate?" l-a întrebat ulterior jurnalistul Val Vâlcu.

Vlad Ciurea: Se face un fel de șir indian. Dacă primul caz este rezolvat bine, tot șirul vine în continuare

"Știți cum este? Se face un fel de șir indian. Dacă primul caz este rezolvat bine, tot șirul vine în continuare și atunci acești pacienți care poate că acum zece ani nu cunoșteau centrul medical Sanador și nu cunoșteau valoarea tehnologiei și a doctorilor, și a echipelor care sunt la acest nivel, nu puteau să asimileze dacă este comparativ mai bun sau măcar la fel ca în străinătate.

Două lucruri au crescut. În primul rând a crescut întregul proces de dotare medicală, de inteligență a spitalului Sanador, de nume, personalități medicale care sunt aici și își desfășoară activitatea și, desigur, tehnologia, aparatura. Este foarte important să ai aparatură de ultimă generație ca să o poți compara exact cu aparatura din spitalele din Turcia sau din vestul Europei care, într-adevăr, sunt la un nivel deosebit. Având cele două, și rezultatele sunt comparabile.", a răspuns Vlad Ciurea.

Tehnologia din domeniul RMN

"Aici, de exemplu, RMN are 3 Tesla, în Austria am văzut 1,5 Tesla, în Turcia la fel, adică nu sunt doar mai performante, sunt de două ori mai performante.", a intervenit Val Vâlcu.

"Depinde de structură. Trebuie să recunosc, suntem un spital privat, dar trebuie ca acest spital privat să fie în frunte pentru că nu are voie să mai dea pasul înapoi, numai cu pasul înainte, deci tehnologia care apare nouă în domeniul RMN-ului și facilitățile RMN-ului prin Tesla pe care le avem trebuie folosite în totalitate. De aceea aceste aparate pe care le avem... Acum am deschis al doilea 3 Tesla, tocmai pentru a folosi pacienților o imagistică cât mai bună și un rezultat cât mai bun, să intrăm în organism și să obținem cât mai multe informații.

RMN-ul, știm cu toții, este o investigație extrem de importantă și cu multe informații, dar, pe de altă parte, este non-invazivă, deci organismul nu este iradiat. Se pot face RMN-uri și de două ori pe zi. Acum, în neurochirurgie, perspectiva noastră este primul RMN neoperator - întotdeauna cu neo-navigație, cu tot felul de facilități, în care intrăm și cu frecvențele necesare și pentru hipofiză, și pentru epilepsie, după operație să facem imediat un RMN ca să evaluăm exact ce s-a făcut și să-i spunem pacientului: "Asta am făcut, asta e realitatea, poftiți RMN-ul, radiologul nostru a constatat, uitați ce am putut realiza".", a explicat Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel