De ce japonezii pot mânca mult sushi și alge, iar tu nu

Algele nu mai sunt văzute de mult timp ca acele lucruri care ne enervează atunci când mergem la plajă. Odată cu boomul alimentelor japoneze, oamenii au început să se uite la ele ca o parte esențială a unor feluri de mâncare la fel de populare precum sushi. În plus, conținutul lor slab caloric redus le-a făcut să câștige popularitate ca aliment dietetic.

Supermarketurile oferă produse bazate pe alge marine. Consumul lor pot aduce beneficii, dar trebuie să fiți atenți dacă doriți să le includeți în dieta dumneavoastră. Algele sunt greu de digerat, pot conține niveluri ridicate de arsen și au un conținut însemnat de iod, ceea ce a dus la studii care le-au asociat cu disfuncții tiroidiene sau cancer, scrie BBC MUNDO.

Algele fac parte din dieta zilnică a japonezilor. Unul dintre motive este că dacă în majoritatea țărilor, oamenii mănâncă pâine, lactate, pește și sare, ca sursă principală de iod, în Japonia, aceste alimente nu prea se consumă. Astfel, ei pot mânca fără probleme alge, plus că mai ai un avantaj.

Japonezii digeră mai uşor decât celelalte popoare porţiile de sushi graţie unor bacterii din tubul digestiv care au împrumutat genele unor bacterii marine prezente într-o specie de alge roşii. Mai precis, flora lor intestinală conține o bacterie care se cheamă Bacteroides plebeius.

[citeste si]

Japonezii mănâncă aproximativ 14 grame de alge zilnic, iar cele din familia Porphyra sunt cele mai importante din dieta lor. 

Sushi este un preparat specific gastronomiei japoneze. Principalul ingredient din deliciosul preparat este orezul acrit cu oţet, combinat cu diverse alte elemente, cel mai des peşte crud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel