De câte salarii medii are nevoie un român pentru un apartament

Locuințe de vânzare
Locuințe de vânzare

Un român are nevoie de aproape 300 de salarii medii pentru cumpărarea unui apartament cu 4 camere, cu un preţ de 94.000 de euro, se arată într-un studiu al portalului imobiliar Imobiliare.NET.

'Dacă am lua în calcul un venit mediu de 500 de euro (salariul mediu calculat de Institutul Naţional de Statistică) din care să scădem cheltuielile lunare dintr-o gospodărie pentru o persoană, care potrivit INS se ridică la 180 de euro, atunci un român cu un venit mediu ar rămâne cu 320 de euro pe care să-i economisească timp de 107 luni pentru a reuşi să cumpere o garsonieră cu un preţ mediu de 34.000 de euro. În condiţiile în care o persoană reuşeşte să pună deoparte întreg salariul, atunci achiziţia s-ar putea face în 68 de luni', se arată în studiul realizat de Imobiliare.NET, potrivit Agerpres.

165 de salarii pentru un apartament cu 2 camere

Dacă un român vrea să-şi cumpere un apartament cu 2 camere, cu un preţ mediu de 53.000 de euro, atunci acesta trebuie să economisească 165 de luni, fiind incluse şi cheltuielile lunare, dar dacă ar economisi lunar întreg salariul, atunci o locuinţă cu 2 camere ar putea fi cumpărată în 106 luni.

Pentru achiziţionarea unei locuinţe cu 3 camere, cu un preţ mediu de 72.000 de euro, un salariat român trebuie să economisească 64% din salariul său timp de 225 de luni, în timp ce dacă ar economisi lunar 100% din venitul său mediu, atunci în circa 144 de luni acesta ar putea să se mute în locuinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel