EXCLUSIV  Daniel Zamfir, DEMISIE sau EXCLUDERE din PNL. Vladimir Ionaș: Nu ar trebui să facă acest lucru!

Vladimir Ionaş, sociolog la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a vorbit despre excluderea lui Daniel Zamfir din PNL.

Hotărârea luată la propunerea lui Ludovic Orban, în Biroul Executiv, va fi supusă validării Consiliului Naţional, la prima reuniune. 

"Daniel Zamfir este unul dintrei cei mai populari parlamentari. Și pe rețelele sociale are mulți urmăritori. Este clar că domnului Orban nu îi convenea modul în care domnul Zamfir se promova. Alesese niște teme populare. Domnul Zamfir încearcă să ia niște decizii care să țină partea cetățenilor și nu băncilor. Oamenii au perceput acest lucru și este tot ce contează pentru ei", a spus sociologul pentru DC News.

"Odată cu poziția unor voci importante cum ar fi doamna Alina Gorghiu, domnul Fenechiu vizavi de acest subiect, mă aștept să nu fie luată o decizie atât de dură în privința domnului Zamfir sau, în orice caz, să fie la limită. Poate chiar domnul Orban va face un pas în spate. Nu înțeleg de ce nu au purtat o discuție foarte clară pe anumite subiecte pentru a decide căile pe care vor merge. Să mergi direct la cele mai radicale măsuri nu cred că este idee bună, mai ales pentru PNL care se laudă cu deschiderea și transparența", a mai zis Vladimir Ionaș.

Demisie sau excludere

Întrebat dacă ar trebui să demisioneze în contextul în care președintele Ludovic Orban nu îl mai dorește în PNL, sociologul a spus: "Din punctul meu de vedere, domnul Daniel Zamfir nu ar trebui să demisioneze. Ar trebui să aștepte decizia partidului pentru că atunci ar aduna mai multă putere și popularitate, oricare ar fi decizia domniei sale în viitor - fie că se înscrie într-un alt partid, fie că rămâne independent. Dacă și-ar da demisia și s-ar înscrie în ALDE, așa cum s-a vehiculat în presă, ar putea părea că are vreo dorință ascunsă și încearcă să-și forțeze plecarea. După părerea mea, ar trebui să vadă decizia partidului și abia apoi să ia o astel de hotărâre".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel