Dancilă: Am asigurat finanțare, în ciuda unor politicieni români care au blocat banii la Bruxelles

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, semnarea a trei contracte importante de finanțare a unor lucrări de infrastructură de importanță națională.

”Am asigurat în buget sumele necesare lucrărilor de infrastructură. Prea mult timp dezvoltarea României a fost ținută în loc de lipsa de finanțare, birocrație excesivă și interese politice. Guvernul pe care îl conduc și-a asumat misiunea de a pune lucrurile în mișcare și de a înlătura blocajele. Și mă bucur că reușim. Am extins posibilitățile de finanțare a proiectelor majore, inclusiv prin asigurarea unui cadru corect pentru derularea peoiectelor în parteneriat public-privat. În același timp, continuăm să urmărim îndeaproape respectarea termenelor de finalizare”, a spus Viorica Dăncilă.

”Semnarea asăzi a celor trei contracte de investiții este confirmarea faptului că Guvernul PSD-ALDE are capacitatea să găsească soluții pentru prroiectele de infrastructură care stagnează de prea mult timp. Austostrada Sibiu-Pitești este unul din proiectele majore de infrastructură rutieră ce va asigura conexiunea cu rețeaua TNT, respectiv coridorul IV PanEuropean. Este asigurată finanțea din fonduri europene, avem și acordul de mediu contractului, precum și actualziarea indicatorilor tehnico-economici care să corespundă realității din teren. Semnarea contractului pentru secțiunea 1, Sibiu-Boița, este primul pas concret făcut în ultimii 10 ani pentru începerea lucrărilor la prima autostradă din România care trece munții. Prin semnarea, tot astăzi, a contractului de proiectare și execuție pentru lotul trei al autostrăzii de centură a Bucureștiului, în lungime de aproximativ 18 km, aducem mai aproape de finalizare realizarea acestui proiect care va contribui la fluidizarea traficului din Capitală. Am reușit să asigurăm finanțarea din fonduri europene, în pofida faptului că unii oameni politici români au încercat la Bruxelles să blocheze fondurile europene pentru acest proiect foarte important pentru Capitală și pentru România”, a declarat duminică prim ministrul Viorica Dăncilă.

”Un alt proiect așteptat de bucureșteni este Magistrala 5 a metroului, secțiunea Râul Doamnei-Eroilor. Prin contractul semnat astăzi se realizează sistemul de siguranță și automatizare a traficului, ultima etapă înainte de darea în exploatare a acestei magistrale”, a mai anunțat prim-ministrul, într-o declarație de presă. 

Citește și:

Virgil Pîrvulescu, demis. Un nou vicepreşedinte la ANAF

Discuții Dăncilă-Timmermans: "Nu înţeleg de ce această abordare"

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27