Dan Șova: Morar rămâne la Parchetul General, Hăineală, șef la DNA

Ministrul Dan Șova a declarat, marți seara la Realitatea TV că șefa CSM, Oana Schmidt Hăineală va fi numită șefă la DNA, iar Daniel Morar va rămâne la Parchetul General. Declarația lui Șova pare ieșită din logica evenimentelor de marți.

"Miza secţiei de procurori a CSM-ului de astăzi în a respinge ideea de a numi ministrul interimar al Justiţiei procurori direct, cum prevede legea, şi cerinţa de a aplica o procedură care este dată de CSM, eu pot să vă spun, că în urma acestei proceduri aplicate procurorul general selecţionat va fi domnul Daniel Morar şi procurorul şef al DNA va fi doamna Hăineală, independent de voinţa oricărui ministru al Justiţiei. Prin procedura pe care vrea să o promoveze CSM, îşi asumă un rol legislativ pe care nu îl are. Anume acela de a desemna procurorii. Prin procedură, aşa cum e făcută astăzi şi aplicată, cei doi procurori care ajung să fie nominalizaţi, fără intervenţia ministerului Justiţiei, sunt domnul Morar la Parchetul General şi doamna Hăineală la DNA", a spus Şova.

Venind parcă să întărească declarațiile lui Șova, Mădălin Voicu a vehiculat și el, la Antena 3, aceleași nume pentru cele două instituții.

 "Eu ştiu ce se întâmplă. Nu e o chestie fariseistică, dar ştiu exact ce se va întâmpla şi o spun cu foarte mare responsabilitate. Doamna Kovesi a ieşit din discuţie, procurorul general va fi Daniel Morar şi doamna Hăineală, şefa DNA", a declarat social-democratul Mădălin Voicu, marţi, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel