Cutremurul din Mexic, prezis cu trei zile înainte - VIDEO

Un prezicător de cutremure anunța în urmă cu trei zile, într-un video postat pe Youtube, că în perioada 16-19 septembrie va avea loc un cutremur foarte mare, cu intensitate între 6 și 7 grade pe scara Richter, în zona Mexicului sau a Caraibelor.

Frank Hoogerbeets, pezicătorul de cutremure susținea că  alinierea planetelor din luna septembrie va provoca un seism uriaș în Atlantic, care ar puta depăși 7 grade pe scara Richter.

Pe site-ul său, ditrianum.org a fost emis un avertisment legat de cutremurul care va fi provocat de alinierea corpurilor cerești. Hoogerbeets, în vârstă de 48 de ani, folosește un mod non-științific de prezicere a cutremurelor: alinierea planetelor cu Pământul.

"De la 28 august la 1 septembrie va fi critic din cauza a două aliniamente planetare, dintre care unul este Jupiter-Mercur-Uranus. În iulie a avut loc aceeași aliniere planetară și în tei zile s-a produs un cutremur cu magnitudinea 7.7", a spus bărbatul.

Hoogerbeets a avertizat că până pe 1 septembrie că va exista o creștere seismică și că există un risc de cutremur de magnitudine 7 – considerat un eveniment major.

Hoogerbeets nu a specificat unde s-ar putea lovit cutremurul, dar a avertizat că această activitate a crescut în largul coastei nord-estice a Canadei, ceea ce înseamnă că va fi afectată toată coasta Atlanticului de Nord și Marea Mediterană.

Toate ţările în care există risc seismic trebuie supravegheate

"Din cauza mediei scăzute a cutremurelor mari din acest an, majoritatea țărilor predispuse la cutremure din lume ar trebui să fie supravegheate", avertizează acesta.

Bilanţul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marţi centrul Mexicului a ajuns cel puțin 220 de persoane decedate, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, potrivit bbc.com. Cel puţin 20 de copii şi mai mulţi adulţi şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii şcolii primare Enrique Rebsamen, în Ciudad de Mexico.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel