Cutremur în TVR. Dan Radu, omul lui Lăzescu, lăsat fără post

dan radu
dan radu

Consiliul de Administrație al TVR a hotărât desființarea postului de Director al Direcției Editoriale și Programe. Mișcarea este o lovitură la adresa președintelui Alexandru Lăzescu, care avea un om de încredere în această poziție cheie. Astfel, Dan Radu, considerat de mulți drept adevăratul șef al televiziunii publice, rămâne fără post de conducere și părăsește Colegiul Director, din care nu fac parte decât persoanele cu funcții. Înainte de a i se încredința conducerea Editorială, el fusese consilier al președintelui Lăzescu.

Direcția pe care o conducea a promovat externalizarea unor producții, care au angajat sume importante, dar au adus audiențe mici.Cel mai mare eșec este considerat ”Fabrica de staruri”, dar nici ”Întrecerea anilor” nu a convins.

Datoriile imense ale TVR, care au depășit 130 de milioane de euro, reducerea audiențelor, ca și raportul de activitate defavorabil actualei conduceri, pun presiune pe membrii din CA, care nu vor să fie făcuți răspunzători, alături de echipa Lăzescu, de administrarea defectuoasă a instituției.

Conform site-ului TVR, Dan Radu,a ocupat postul de director scos la concurs  în iunie 2011.  Dan Radu (46 de ani) a fost numit, în august 2010, consilier al Preşedintelui-Director General (PDG) al TVR, Alexandru lăzescu, iar începând din noiembrie 2011, a fost numit interimar pe postul de director Producţie Editorială şi Programe. Are o experienţă de peste 24 de ani în jurnalism şi managementul de presă: s-a numărat printre fondatorii reţelei de ziare „Monitorul", a fost redactor-şef al acestei reţele (2000-2001), manager al publicaţiilor regionale Media Pro (2005 - 2006) şi director al TVR Iaşi (1997-1998).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel