Cum să scapi de durerea de dinți noaptea. 9 remedii casnice care te vor salva

Cum să scapi de durerea de dinți noaptea. 9 remedii casnice care te vor salva / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt
Cum să scapi de durerea de dinți noaptea. 9 remedii casnice care te vor salva / Foto: Pixabay, de Engin Akyurt

Află în articol cum să scapi de durerea de dinți noaptea.

Durerea de dinți este insuportabilă, mai ales noaptea. S-ar putea să te țină treaz multe ore. Cu toate acestea, există o serie de remedii care pot ajuta oamenii să scape un pic de durere și să adoarmă, inclusiv luarea de analgezice sau aplicarea unei comprese reci, scrie Medical News Today. În acest articol, veți mai multe despre nouă remedii casnice pentru ameliorarea durerii de dinți noaptea.

9 moduri de a trata o durere de dinți noaptea

Tratarea unei dureri de dinți noaptea poate fi mai dificilă, deoarece nu există multe chestii care să distragă atenția unei persoane de la durere. Cu toate acestea, oamenii pot încerca următoarele metode pentru a calma durerea:

1. Medicamente pentru durere orală. Administrarea de medicamente pentru durere fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul este o modalitate rapidă și simplă pentru mulți oameni de a reduce în mod eficient durerile de dinți ușoare până la moderate. Respectați întotdeauna doza recomandată pe ambalaj. Dacă durerea de dinți este severă, cel mai bine este să consultați un stomatolog și să discutați cu el despre calmante mai puternice.

2. Compresă rece. Utilizarea unei comprese reci poate ajuta la ameliorarea durerii de dinți. Aplicarea unei pungi de gheață învelită într-un prosop pe partea afectată a feței sau a maxilarului ajută la strângerea vaselor de sânge din zonă, ceea ce poate reduce durerea pentru a permite unei persoane să adoarmă. Aplicarea unei comprese reci pe zonă timp de 15-20 de minute la fiecare câteva ore seara poate ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției durerii înainte de culcare.

3. O pernă mai înaltă. Pentru unii oameni, ridicarea capului cu o pernă suplimentară sau două poate ameliora durerea suficient pentru a adormi.

4. Unguente medicamentoase. Unele unguente medicamentoase pot ajuta, de asemenea, la reducerea durerii de dinți. Gelurile și unguentele pentru amorțire care conțin ingrediente precum benzocaina pot amorți zona. Cu toate acestea, benzocaina nu este potrivită pentru utilizare de către copiii mici.

5. Clătire cu apă sărată. O simplă clătire cu apă sărată este un remediu comun pentru o durere de dinți. Apa sărată este un agent antibacterian natural, deci poate reduce inflamația. Acest lucru, la rândul său, ajută la protejarea dinților deteriorați de infecții. Clătirea cu apă sărată poate ajuta, de asemenea, la eliminarea particulelor de alimente sau resturilor blocate în dinți sau gingii.

6. Clătire cu peroxid de hidrogen. Parodontita este o infecție gravă a gingiilor care apare, în general, ca urmare a igienei orale proaste. Poate provoca probleme precum durere, sângerare a gingiilor și dinți care se desprind în alveolele lor. Autorul unui studiu din 2016 a descoperit că clătirea cu apă de gură cu peroxid de hidrogen a ajutat la reducerea plăcii și a simptomelor parodontitei.

Oamenii ar trebui să dilueze întotdeauna peroxidul de hidrogen alimentar cu părți egale de apă. Țineți soluția în gură, dar nu o înghiți. Acest remediu nu este potrivit pentru copii, deoarece există riscul ca aceștia să înghită accidental amestecul.

7. Ceai de mentă. Ceaiul de mentă poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea temporară a durerii de dinți. Cercetătorii observă că menta conține compuși antibacterieni și antioxidanți. Mentolul, un ingredient activ din menta, poate avea, de asemenea, un efect de amorțire ușoară asupra zonelor sensibile.

8. Cuișoare. Eugenolul, care este unul dintre principalii compuși din cuișoare, poate reduce durerea de dinți. Rezultatele unui studiu clinic din 2015 au indicat că persoanele care au aplicat eugenol pe gingii și alveole după ce li s-a extras un dinte au avut mai puțină durere și inflamație în timpul vindecării.

Eugenolul acționează ca un analgezic, ceea ce înseamnă că amorțește zona. Pentru a folosi cuișoare pentru durerea de dinți, înmuiați cuișoarele măcinate în apă pentru a face o pastă. Apoi, aplicați pasta pe dinte sau puneți-o într-un pliculeț de ceai gol și puneți-o în gură. Ca alternativă, mestecați un bețișor de cuișoare și apoi lăsați-l să stea lângă dintele dureros poate ajuta la ameliorarea durerii. Acesta nu este un remediu potrivit pentru copii, deoarece aceștia pot înghiți prea mult cuișoare. 

9. Usturoiul. Usturoiul este un ingredient comun de uz casnic pe care unii oameni îl folosesc pentru a calma durerile de dinți.

Alicina, care este principalul compus din usturoi, are un efect antibacterian puternic care poate ajuta la uciderea bacteriilor din gură care duc la carii și dureri de dinți. Pur și simplu mestecați un cățel de usturoi și lăsați-l să stea lângă dintele afectat pentru a ajuta la ameliorarea durerii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel