Ingrediente
140 g făină
o lingură zahăr
un praf sare
o lingură unt (cubuleţe)
1 gălbenuş + 1 ou
60 ml vin alb sec
Vezi și: De ce să ții făina în congelator. Trucul care-ți garantează succesul
Cum se prepară
Cum prepari cojile de cannoli. Combină ingredientele uscate: faina, zahărul şi praful de sare. Adaugă apoi untul tăiat cubuleţe, cât mai moale, şi încorporează-l cu degetele în făină cât mai bine. Adaugă gălbenuşul şi vinul, apoi frământă aluatul pentru cannoli pentru 2-3 minute. Dă aluatul pentru coji de cannoli la frigider pentru o oră, înfăşurat în folie.
Cum prepari cojile de cannoli. Scoate apoi aluatul şi întinde-l de 5 ori, împăturindu-l în 2 după fiecare din cele 4 prime întinderi (îl întinzi subţire, îl împătureşti, repeţi procedura). A cincea oară, întinde aluatul într-o foaie foarte subţire, de un mm grosime. Decupează cercuri în aluatul de cannoli, folosind un castron cu gură mai largă 8-10 cm, scrie retetepractice.ro.
Vezi și: Plăcinte cu brânză și mărar la tigaie. Rețeta rapidă și gustoasă. Oricine o poate prepara!
Cum prepari cojile de cannoli. Rulează fiecare cerc de aluat decupat pe câte o formă de cannoli, iar înainte de a lipi cele două margini, unge-le cu puţin ou bătut, pentru a le putea uni. Prăjeşte cojile de cannoli în ulei la foc mediu, pentru 1-2 minute, întorcându-le pe toate părţile pentru a se prăji uniform.
Cum prepari cojile de cannoli. Scoate cannoli de pe forme ţinând de un capăt al formei cu o mână îmbrăcată în manuşă sau prosop şi trăgând de cannoli cu cealaltă mână, la fel protejată pentru a preveni arsurile. Ulterior, umple cojile de cannoli cu umplutura preferată. Cannoli se servesc de regulă umplute cu o cremă derivată din brânză tradiţional italiană ricotta, însă merg la fel de bine umplute şi cu o cremă de vanilie clasică.
Vezi și: Pulpe de pui cu ceapă, lapte și cartofi. Rețeta românească plină de savoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News