EXCLUSIV  Cum poate România să facă față secetei. Elena Mateescu (ANM), măsuri: Reprezintă o provocare fiecare minut

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (icon0.com)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (icon0.com)

2022 a fost cel mai secetos an agricol din istorie. În acest context, Elena Mateescu, director ANM, a explicat ce măsuri ar trebui luate pentru ca România să poată face față unei situații similare.

"Se cunosc aceste măsuri şi am tot vorbit de ele. Reprezintă întreg complexul de măsuri tehnologice, atât pentru ceea ce înseamnă tehnologia dry farming, atunci când vorbim de agricultură şi practicarea măsurilor specifice de conservare a apei în sol pentru culturile de câmp, sau împăduririle pentru asigurarea microclimatului necesar. Pe măsură ce avansăm în sezonul cald, vom constata şi creşteri ale temperaturilor, de la o lună la alta, şi să nu uităm că şi iarna 2022-2023 a creat o evoluţie, un salt din aceasta perspectivă, pentru că a fost cea mai caldă iarnă din istorie, la nivelul României. În Europa a fost

Nou record termic absolut

Să menţionăm şi noul record termic absolut înregistrat pe 19 ianuarie 2023, la Turnu Măgurele, de 22,5 grade Celsius, depăşind recordul anterior din 7 ianuarie 2001, de la Oraviţa, de 22,2 grade Celsius. Iată recorduri peste recorduri şi, în contextul în care vorbim de schimbări climatice, nu trebuie să nu consemnăm ideea că fiecare an doboară recordurile înregistrate deja în anii anteriori şi, cu siguranţă, ceea ce se întâmplă, din punct de vedere al efectelor, de pildă asupra agriculturii, reprezintă o provocare - fiecare minut, fiecare ceas, fiecare anotimp sau interval specific - pentru măsurile care trebuie implementate", a spus Elena Mateescu, la DCNews TV.

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel