Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Trucurile gospodinelor

Pentru curățenia de dinainte de Paște, femeile apelează la tot felul de trucuri, iar bicarbonatul de sodiu se numără printre soluțiile folosite, pe lângă dezinfectanții care nu trebuie să lipsească în această perioadă. Iată cum te poate ajuta.

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este perfect pentru curățarea băii și a bucătăriei. Folosește un burete umed cu puțin bicarbonat și freacă suprafețele din baie. La final, clătește cu apă.

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. De asemenea, mașina de spălat vase sau cuptorul cu microunde pot fi și ele curățate în acest mod. O dată pe lună, puneți bicarbonat de sodiu în mașina de spălat pentru a o curăța și a o dezinfecta pe interior. În cazul cuptorului cu microunde, trebuie să presărați bicarbonat de sodiu pe un burete umezit cu apă, după care să ștergeți ușor pe dinăuntru și pe dinafară.

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Cuptorul aragazului poate fi curăța cu ușurință și veți face și economie. Presărați din abundență bicarbonat de sodiu peste suprafețele cuptorului. Stropiți cu apă și lăsați să acționeze peste noapte. A doua zi, curățați resturile cu o lavetă. Clătiți apoi cu apă.

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Pentru a curăța podelele, puneți o jumătatea de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o găleată cu apă caldă. Introduceți mopul sau buretele în acest amestec, frecați și clătiți. Unde mai rămân pete, folosiți bicarbonat de sodiu amestecat cu suc de lămâie. 

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Pentru a îndepărta urmele de de grăsime, se folosește o pastă din bicarbonat de sodiu, sare și săpun lichid de vase. Aplicați pe pată și lăsați să acționeze timp de cinci minute, apoi frecați și clătiți. 

Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Curățarea eficientă a covoarelor necesită un amestec din: o lingură bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oteț alb și o lingură de detergent de haine. Amestecați ingredientele și puneți-le într-un pulverizator de geamuri. Pulverizați produsul direct pe covor, lăsați câteva minute (3-4) și frecati cu o perie de covoare, scrie a1.ro. Apoi, pregătiți într-un lighean o soluție din apă caldă și puțin oțet. Luați o cârpă curată și înmuiați-o în apa din lighean și ștergeți covorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel