Cum aranjezi pernele pe pat ca un designer de interior?

Patul, indiferent dacă optăm pentru un model clasic sau unul modern, poate fi personalizat cu ajutorul finisajelor textile și al accesoriilor, transformându-l într-o piesă chic, perfect integrată în camera cu funcțiuni diverse.

Știți de ce majoritatea seturilor de lenjerie pentru pat conțin doar două sau maximum patru fețe de pernă? Pentru ca numărul lor să fie completat de combinații de perne decorative la alegerea celor care doresc să transforme dormitorul într-o încăpere cu stil, demnă de apariții în reviste de design interior.

De voie sau de nevoie, dormitorul devine pentru mulți dintre noi și un spațiu de zi, în care ne petrecem ore bune de muncă, ne desfășurăm activități recreative și uneori primim oaspeți.

De aceea, patul și felul în care îl decorăm capătă o importanță estetică din ce în ce mai mare.

Patul, indiferent dacă optăm pentru un model clasic sau unul modern, poate fi personalizat cu ajutorul finisajelor textile și al accesoriilor, transformându-l într-o piesă chic, perfect integrată în camera cu funcțiuni diverse.

Dacă patul din dormitorul nostru este un model clasic, cu tăblie și bază tapițate cu velur, avem deja stabilită o cheie de amenajeare. Culoarea velurului care îmbracă elementele vizibile ale patului va da tonul accesoriilor pe care le adăugăm. Vă recomandăm ca plecând de la această culoare să vă compuneți o paletă cromatică pe care să se sprijine întreaga amenajare.

Sunt trei componente principale de avut în vedere: lenjeria de pat (sau așternutul), cuverturile decorative și pernele combinate!

Pentru a obține atmosfera unui hotel de lux, lenjeria de pat trebuie să fie complet albă, sau în nuanțe subtile, pastelate. Pe această componentă de bază se pot așeza pernele decorative, asortate cu alte textile din încăpere: alegeți să confecționați perne de dimensiuni generoase îmbrăcate în fețe de mătase sau jaquard, în ton cu draperiile, și așezați-le ca suport suplimentar de rezemat, acoperind cu ele pernele de dormit. Intercalați perne de catifea în culoarea tapițeriei și acoperiți patul complet, sau până la jumătate cu o cuvertură uni din fibre naturale, asortată la cromatica aleasă. 

Aproape în orice dormitor vom regăsi și un fotoliu sau o banchetă pe care vom vrea să le integrăm în ansamblul camerei. Nu avem decât să continuăm accesorizarea lor în același stil, folosind perne și textile din aceeași familie cu cele de pe pat.

Dacă suntem adepții stilului minimalist, atunci vom căuta ca toate elementele de decor să fie cât mai simple, într-o gamă cromatică redusă, păstrând totuși câteva elemente de accent.

Într-un dormitor amenajat cu piese de mobilier moderne și un pat matrimonial cu cadru metalic, alegerea accesoriilor textile pote constitui un factor de echilibru, constrastând cu rigoarea geometriei de bază. Astfel, vă propunem să optați pentru o saltea înaltă, lenjerie cu motive discrete, în culori tari, perne și cuverturi suplimentare ton sur ton, cu texturi diferite și nuanțe neutre.

Luați în considerare pernele cilindrice așesate la capul patului pentru o mai bună stabilitate. Alegeți câteva materiale de tapițerie cu motive grafice etno, din aceeași familie de culori (maxim două) și confecționați fețe de pernă decorative, de dimensiuni diferite. (motivele geometrice black& white nu dau greș niciodată).

Dispuneți-le în straturi suprapuse la capul patului și acoperiți lenjeria cu o cuvertură de bumbac texturat, într-o nuanță neutră. Desăvârșiți design-ul cu o traversă într-o culoare de contrast, preluată din cromatica încăperii.

Completați amenajarea cu preșuri pufoase din blană artificială, cu un taburet stil otoman și cu fotografii alb-negru artistice.

Mai multe idei de amenajare pentru dormitoare de vis găsiți pe rovere.ro și în showroom-urile Rovere Mobili. Vă așteptăm cu oferte cu stil si idei de amenajari interioare de la designeri italieni de renume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel