Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Criză Guvern. Hideg (ARGUMENT): E o luptă pentru putere în coaliție cu miză suplimentară pentru Cîțu

Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro

Sociologul Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews, despre criza din Guvern. 

'Este clar o luptă pentru putere în interiorul coaliției de guvernare', a susținut sociologul Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT.

Această luptă însă are o miză suplimentară pentru premierul Cîțu, 'care se află în plină campanie electorală internă pentru funcția de președinte al PNL.', a subliniat Mădălina Hideg într-o intervenție pentru DC News.

Sociologul a mai afirmat că 'toți cei trei lideri adoptă o poziție de forță, pentru a demonstra în fața propriilor partide că merită locul pe care îl au.'

Hideg: Lucrurile ar putea fi mai clare după declarația lui Iohannis 

Cu toate acestea, Mădălina Hideg consideră că, în prezent, 'nici premierul și nici liderii USR-PLUS nu își doresc ruperea coaliției, așa că probabil vor ajunge la un compromis, chiar dacă negocierile vor fi dure.'

'Lucrurile ar putea fi mai clare după declarația pe care președintele Iohannis a anunțat că o va da puțin mai târziu.', a conchis sociologul Mădălina Hideg. 

Ședința Guvernului de miercuri, suspendată 

Amintim că ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul 'Anghel Saligny', în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS.

Miniștrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea programului 'Anghel Saligny', a avertizat Dacian Cioloș.

'Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînțeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României. (...) Asta cu amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern', a spus Florin Cîțu, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliției.

Bogdan Chirieac, despre ieșirea USR PLUS de la guvernare

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, la emisiunea Decisiv, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea în care USR PLUS s-ar putea retrage de la guvernare:

'Eu mă îndoiesc foarte tare. Nu pleacă câinele de la măcelărie, cu toată dragostea spun asta și fără să jignesc pe nimeni. Mie îmi e teamă că sunt și interese personale ale domnului Dan Barna ce țin de anumite dosare care nu se mișcă și care nu trebuie să se miște. Eu cred că sunt foarte multe interese personale, chiar nu cred că USR, ca partid politic, devine o formațiune care s-ar putea închega, o formațiune autentică de partid care să dorească schimbarea, care să dorească în mod real resetarea.', a precizat analistul. (Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel