Corporatiştii, public pierdut de PSD. Ionuţ Vulpescu atrage atenţia partidului: Au nevoi specifice stângii progresiste

Fostul ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu, a atras atenţia PSD-ului că au pierdut un public extrem de important, corporatiştii. Asta deşi, prin tradiţie, tinerii care lucrează în corporaţie nu votează cu social-democraţii. 

"„Proletariatul corporatist" este echivalentul lucrătorilor industriali ai secolului trecut. Nu este favorabil PSD, dar are nevoi specifice stângii progresiste - tineri din urban, cu studii superioare, lucrează în schimburi, sunt plătiți mai degrabă modest, au nevoi legate de locuire și de dezvoltare personală și profesională (care implică oportunități, dar și servicii publice de calitate) și, de multe ori, se confruntă cu condiții de muncă dificile, fără a avea un cuvânt de spus în fața angajatorului.

PSD a abandonat acest public, care s-a lăsat cucerit în fața unui discurs de dreapta, care nu îi oferă în realitate protecție. Decizia lui exprimă eșecul discursului progresist în România.", a transmis Ionuţ Vulpescu colegilor săi de partid, prin intermediul unui raport care însumează problemele din ultimii ani ale PSD-ului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel