Coreea de Nord - Coreea de Sud, diferențe care cu greu apar în presă

BBC Mundo propune mai multe diferențe între Coreea de Nord și Coreea de Sud pentru a înțelege cu adevărat cum este să trăiești în cea mai ermetică țară din lume.

Nimeni nu știe ce au spus nord coreeni vizavi de amenințările lui Donald Trump care spunea recent că va distruge în totalitate țara lor. De ce nu știe nimeni? Din cauza controlului excesiv al liderului Kim Jong-un pe care îl are asupra populației care limitează absolut orice informație venită din exterior. Coreea de Nord este văzută ca țara total deconectată de secolul XXI. BBC Mundo spune că foarte greu se găsesc statistici vazavi de viața nord coreenilor.

[citeste si]

Cu toate acestea, vă propunem să vedeți câteva aspecte pentru a înțelege diferența dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.

1. Dinastie versus democrație

Începând din anul 1948, Coreea de Nord a avut doar trei lideri, în schimb, Coreea de Sud a avut 12.

2. Acces la tehnologie

Doar 3,2 milioane de oameni din Coreea de Nord au telefon mobil, adică unul din zece oameni. În schimb, în țara vecină sunt 58,9 milioane de persoane care dețin un astfel de aparat. 

3. Starea drumurilor

Coreea de Nord are circa 25.554 kilometri de drumuri. Dintre acestea, doar 3% sunt pavate, echivalentul a 724 km. De asemenea, se estimează că doar 11 la mia nord-coreeni au mașină. În Coreea de Nord, 99% este procentul drumurilor pavate.

4. Exporturi

Coreea de Nord depinde de exporturile de cărbune pentru a-și menține economia pe linia de plutire. În schimb, în Coreea de Sud este vorba despre circuite integrate.

5. Speranța de viață

Speranța de viață în Coreea de Nord este de 70 de ani, iar în Coreea de Sud de 85 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel