Convoiul cu Inima Reginei Maria, în drum spre Castelul Pelişor din Sinaia

Convoiul cu Inima Reginei Maria a pornit, marţi, spre Camera de Aur a Castelului Pelişor din Sinaia, după ce, în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) din Capitală, a avut loc un ceremonial militar dedicat evenimentului. Ceremonia, care a reunit câteva sute de persoane, unele îmbrăcate în costume naţionale şi purtând steagul cu însemnele regale, a durat 15 minute.

Inima Reginei a fost purtată de la MNIR până pe Splaiul Independenţei de soldaţi ai Regimentului de Gardă Mihai Viteazul' şi a fost escortată de opt jandarmi călare. Cutia în care s-a aflat inima Reginei a fost acoperită cu stindardul României şi Marii Britanii. Au fost intonate Imnul Regal Britanic şi Imnul Regal Român.

La eveniment au luat parte principesa Margareta, principele Radu, precum şi principesa Maria. Alături de Familia Regală se vor afla arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, nepoata reginei Maria şi fiica principesei Ileana, soţul ei, baronul Hanns Ulrich von Holzhausen, precum şi fiul ei, baronul Johannes von Holzhausen.

[citeste si]

Au participat reprezentanţi ai autorităţii publice din România şi din Republica Moldova - preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Educaţiei, şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Câmpeanu, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, personalităţi ale vieţii culturale, diplomatice, sportive şi reprezentanţi de seamă ai societăţii civile.

De la MNIR, convoiul regal a plecat la Sinaia, unde Inima Reginei Maria va fi aşezată în locul unde a bătut pentru ultima oară - Camera de Aur a Castelului Pelişor. Ceremonia nu va avea caracter public, ci se va face în prezenţa Familiei Regale, a reprezentanţilor Guvernului, Bisericii şi Armatei. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel