Convenția Națională PNL. Raluca Turcan riscă o mare țeapă

Ludovic Orban și Cristian Bușoi au intrat în linie dreaptă în cursa pentru președinția PNL. Funcțiile pe care le pot obține, în schimbul voturilor, liderii grupărilor din partid sunt miza negocierilor cu cei doi candidați. Din surse DCNews, Ludovic Orban a bătut deja palma  cu câțiva grei ai partidului, care ar urma să ocupe funcții de vicepreședinți în echipa sa. Nu se cunsoc, încă, pozițiile lui Gheorghe Flutur și Raluca Turcan.

Mircea Hava și Ilie Bolojan, cu organizațiile lor din Ardeal, și Iulian Dumitrescu, liberal de Prahova, ar urma să fie noii vicepreședinți ai PNL, un loc fiind lăsat liber pentru o femeie. Ludovic Orban a promis acest loc atât Ralucăi Turcan, cât și Alinei Gorghiu.

Miza este una de imagine : numele importante care îl susțin pe unul dintre candidați aduc voturi din filiale care nu pot vectoriza lideri în structura centrală de conducere. Astfel, dacă Raluca Turcan și-ar afirma sprijinul pentru Orban, nu ar conta doar voturile pe care le aduce din Sibiu, ci și mesajul pe care îl transmite altor organizații din țară.

Alina Gorghiu, care se bucură de o susținere puternică în unele cercuri ale PNL, are parte și de grupuri ostile, din cauza unor măsuri pe care a trebuit să le ia ca lider de partid. Ca urmare, o declarație de susținere pentru Orban din partea fostului președinte al PNL ar fi riscantă, pentru că ar coagula nemulțumiții mandatului Gorghiu în jurul lui Bușoi. Strategia  aleasă de Orban pare a fi utilizarea imaginii Ralucăi Turcan pentru promovarea lui în campanie, în timp ce lasă ușa deschisă pentru o colaborare viitoare cu Alina Gorghiu.

În ultima clipă, când curentul de opinie este constituit, iar  înțelegerile cu liderii de organizații sunt deja încheiate, Gorghiu poate intra oficial  în cursă și va primi sprijinul echipei Orban. Alina Gorghiu ar aduce mai multe voturi decât organizația de Sibiu, iar riscul de a ostiliza foști adversari nu mai contează, întrucât jocurile sunt deja făcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel