Controversatul Autoportret al lui Leonardo da Vinci, expus la Torino până pe 15 ianuarie 2015

Publicul care va trece pragul Bibliotecii Regale din Torino în perioada 30 octombrie - 15 ianuarie 2015 va avea ocazia să admire controversatul Autoportret al lui Leonardo da Vinci, despre care mulți experți afirmau că nu va mai fi prezentat niciodată publicului după restaurarea din 2012.

Tabloul Autoportret, un desen cu cretă roșie al maestrului florentin Leonardo da Vinci, va fi expus în cadrul expoziției 'Leonardo și bogățiile regelui', relatează lefigaro.fr, potrivit Agerpres.

Ca și "Gioconda", desenul cu cretă roșie este unul din cele mai reproduse în întreaga lume, figura bătrânului devenind de-a lungul timpului simbol al inteligenței și înțelepciunii.

Desenul lui da Vinci a generat de-a lungul vremii controverse, întrucât specialiștii nu sunt siguri că chipul îl înfățișează chiar pe artistul florentin sau este al altui bărbat. Scepticii atrag atenția că este imaginea unui bărbat foarte bătrân, în timp ce pictorul a murit la 67 de ani, la castelul Clos Luce din Franța, pe 2 mai 1519.

La expoziția 'Leonardo și bogățiile regelui', alături de opere ale pictorului florentin, sunt expuse și desene ale lui Rafael și ale maeștrilor olandezi Van Dyck și Rembrandt, arată lefigaro. fr, care apreciază că o vizită la Torino ar putea fi o idee bună pentru sărbătorile de sfârșit de an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel