CONGRESUL PNL a început. Care vor fi primele măsuri adoptate

Congresul extraordinar al PNL a început vineri, în jurul orei 16:30, la Palatul Parlamentului, iar liberalii vor decide asupra noului statut al formațiunii.

CONGRES PNL. Reuniunea a debutat cu intonarea imnului național, urmată de discursul susținut de către președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

Citește și: Crin Antonescu dezvăluie ce se va întâmpla la CONGRESUL PNL

CONGRES PNL. "Acest congres al PNL vine să închidă o etapă și vine să deschidă altă etapă. Astăzi ne întrunim fiindcă am avut alegeri și am considerat noi, din Biroul Politic, că este bine să avem alegeri pentru a intra într-o nouă etapă pe care eu o consider de consolidare a PNL. Este nevoie să avem astăzi un nou statut, iar mâine vom alege împreună o nouă conducere", a spus Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

CONGRES PNL. Președintele Comisiei de statut a PNL, senatorul Cătălin Boboc, va prezenta modificările aduse la statutul partidului, după care vor fi făcute cunoscute punctele de vedere și va fi votat acest document.

Cele mai importante modificări din noul statut al PNL

CONGRES PNL. Noul statut al liberalilor prevede, printre altele, că cei 31 de vicepreședinți ai PNL vor fi aleși uninominal în congresul formațiunii, urmând ca atribuțiile acestora să fie propuse ulterior în Biroul Politic Național și aprobate de Delegația Permanentă.

Vezi și: PNL, mișcare importantă înainte de Congres și alianța cu PDL

CONGRES PNL. De asemenea, noul statut stipulează că secretarul general al partidului va fi propus de președintele PNL și validat de Biroul Politic Național, în care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii și viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii reședință de județ și președinții de consilii județene și liderul delegației de europarlamentari PNL.

CONGRES PNL. Din noul statut a fost scoasă prevedere că PNL este membru ALDE și al Internaționalei liberale. Afilierea PNL la PPE va fi decisă de Congresul ordinar al formațiunii.

CONGRES PNL. Noul statul al PNL va cuprinde și faptul că denumirea, identitatea, tradiția istorică și unitatea sunt valori imuabile ale partidului, propunere a președintelui de onoare al liberalilor, Mircea-Ionescu Quintus.

Conducere nouă aleasă sâmbătă

CONGRES PNL. La finalul Congresului extraordinar va fi convocat, pentru sâmbătă, Congresul ordinar al PNL, unde liberalii își vor alege noua conducere. Pentru cele 31 de funcții de vicepreședinte candidează 56 de liberali.

CONGRES PNL. Pentru funcția de președinte al PNL candidează Klaus Iohannis și Ioan Ghișe.

Citește și: Quintus: Președintele PNL are șanse să câștige prezidențialele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel