Conducerea PNL Brăila, dată în judecată. Listele de candidaţi la parlamentare ar fi fost FALSIFICATE

Listele pentru parlamentare la PNL Brăila, falsificate? Acţiune în instantă
Listele pentru parlamentare la PNL Brăila, falsificate? Acţiune în instantă

Conducerea PNL Brăila a fost dată în judecată de fostul preşedinte al organizaţiei municipale, Adrian Tabarac, care afirmă că listele de candidaţi la parlamentare au fost falsificate. 

Adrian Tabarac, fost președinte al Organizației Municipale PNL Brăila, dar și candidat independent la alegerile parlamentare, a depus o plângere penală care viza nerespectarea deciziei interne, prin care s-a stabilit lista cu candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie. La acel moment, primarii comunelor Gradiştea, Petre Andrei, şi cel al comunei Surdila Greci, Ionel Meiroşu, au anunţat că își dau demisia din Biroul Judeţean interimar al PNL Brăila, tot din pricina nemulțumirilor legate de listele pentru parlamentare.

Demisionarii au acuzat faptul că PNL a propus un fost PRM-ist, un bătăuș și un apropiat al interlopilor, pe listele pentru parlamentare, în timp ce liberali cu ștate vechi în partid au fost trași pe linie moartă, scrie jurnalbr.ro

Două întrebări CHEIE

”În urma sezizării mele, a început urmărirea penală în cazul falsificării listelor de candidați PNL pentru alegerile parlamentare. Boboc și complicii lui vor da socoteală în fața legii! În perioada următoare, procurorii îi vor audia ca martori pe toți primarii liberali și pe ceilalți membri PNL care au participat la ședința în urma căreia au fost stabiliți candidații partidului la alegerile din decembrie. Am încredere că adevărul este mai puternic decât minciuna și că impostorii vor primi exact ceea ce merită, cu atât mai mult cu cât falsul și uzul de fals au devenit o practică obișnuită în PNL Brăila. Am informații că Boboc și camarila continuă să falsifice documente oficiale ale partidului. Așa s-au făcut în ultima vreme înlocuirile în cazul președinților de organizații locale și tot așa au fost excluși din partid membrii incomozi.

Două întrebări îmi stăruie în minte:

1. ce se va întâmpla cu mandatul deputatului Alexandru Popa dacă se va dovedi că a urcat prin fals pe singurul loc eligibil?

2. ce părerea vor avea partenerii de coaliție când vor afla că PNL îl propune pentru o funcție de secretar de stat pe Cătălin Boboc, vizat, iată, de un dosar penal pentru fals și uz de fals?

Aș mai adăuga faptul că domnul Cătălin Boboc nu ar fi primul președinte de filială care ar plăti pentru acest tip de conducere abuzivă. Există un precedent cu o condamnare definitivă la șase luni de închisoare pentru fapte similare”, a declarat Adrian Tabarac, conform sursei citate. 

Dintre toți, singurul parlamentar dat de PNL Brăila este Alexandru Popa la Camera Deputaților. Între timp, liberalii spun că Popa și-a luat în serios funcția de lider și a început să dicteze până și voturile din BPJ, care acum se fac ”la vedere". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel