EXCLUSIV  Comisia Europeană, propunere pentru șoferii români ca să nu mai lovească bicicliștii și trotinetiștii. Titi Aur: În Germania, aceste accidente nu există / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Titi Aur a vorbit despre instruirea șoferilor români cu privire la riscurile în ceea ce privește conducătorii de biciclete sau trotinete.

Anul trecut, peste 20.000 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile din UE, iar majoritatea victimelor au fost pietoni, bicicliști și utilizatori de scutere și motociclete. Comisia Europeană vine cu o serie de propuneri pentru reducerea accidentelor mortale

Una dintre aceste propuneri a fost enunțată în emisiunea „De Ce Conducem“, de la DC News, de jurnalistul Florin Răvdan:

„Adaptarea formării și examinării conducătorilor auto pentru o mai bună pregătire a acestora cu privire la prezența utilizatorilor vulnerabili pe șosea. Acest lucru va contribui la o îmbunătățire a siguranței pentru pietoni, bicicliști, utilizatori de scutere și biciclete electrice, pe măsură ce Uniunea Europeană trece la o mobilitate urbană mai durabilă“, a punctat jurnalistul Florin Răvdan.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Examinarea șoferilor de peste 70 de ani, la cinci ani. Titi Aur: Aș începe de la 60 de ani. Ar trebui făcută mai des. Tatăl meu are 90 de ani. A schimbat permisul impresionant de ușor

Titi Aur: În România a apărut o nouă specie, trotinetistul

Titi Aur, prezent în emisiune, a explicat de ce este necesară implementarea acestor măsuri:

„E vorba de încurajarea acelor forme de pregătire încât șoferii și motocicliștii să fie mai bine pregătiți în interacțiunea cu aceste categorii, pentru că a crescut foarte mult deplasarea cu bicicleta, cu trotineta, a apărut o nouă specie, trotinetistul. Acum 20-30 de ani nici nu exista așa ceva pe șosea.

Recomandarea asta duce către acele forme de pregătire, sau adaptare a sistemului de pregătire de a pregăti șoferul să știe cum interacționează și ce i se poate întâmpla. Biciclistul și trotinetistul are niște reguli speciale. Există o pistă, care la un moment dat trece strada, trebuie să fii atent, să te uiți în oglindă, etc.

De exemplu, în Germania, probabilitatea să te lovească o mașină când mergi cu bicicleta este foarte, foarte mică. Sistemul lor de pregătire e foarte bine gândit, astfel încât șoferul să se asigure mereu că nu lovește un biciclist. În România, probabilitatea să te lovească o mașină e foarte mare, dar nu pentru că șoferul român e mai rău intenționat decât șoferul neamț, sau românul e un criminal și neamțul un om bun, ci pentru că sistemul de pregătire e cu totul altul!

În Germania se acordă permis de bicicletă încă din școala generală, în România nici nu se pune problema de așa ceva. Când vine cel care a luat permis în școala generală, când ajunge șofer, normal că e deja educat și învățat să-l protejeze pe biciclist. Când examenul lui de circulație înseamnă un număr de întrebări legate numai de biciclete, de trotinete, de piste etc, e clar că e mai bine pregătit.

Această directivă spune că toate țările trebuie să implementeze, nu doar Germania sau Suedia ori Belgia, ci toată Europa. Unele dintre țări fac aceste lucruri și noi trebuie să ne ducem tot în direcția aia“, a concluzionat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Titi Aur a spus care e diferența dintre șoferul amator și șoferul profesionist: Nu contează câte grade ai pe permis! / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel